FCSB

Uite spaga, nu e spaga

Gigi Becali s-a facut din nou de ras, luni seara. Incepand in forta si afirmand ca Mircea Sandu i-a cerut bani pentru cazurile Bricheta si Valiza, Becali a retractat tot ulterior, cand presedintele FRF i-a cerut dovezi.
"Mircea Sandu ce a urmarit? Sa-mi dea 2 ani de suspendare, 7 puncte depunctare si apoi la Apel sa ma duc sa vorbesc cu el si sa-mi "rezolve" problema. Eu am vorbit cu el, am fost in federatie cu Vali Argaseala. El mi-a dat semnalul. Mi-a spus <>. A plecat din birou, dar eu m-am facut ca nu "inteleg" pentru ca nu imi place sa fiu santajat. Eu nu sunt zgarcit, dau la toata lumea, dar nu imi place sa fiu santajat...Daca avea talent, ar fi iesit bine!", a spus Becali la Contraatac.

Becali a recunoscut apoi, indirect, ca i-a dat spaga in trecut lui Mircea Sandu. "L-a imparatie i-a fost bine si lui..Eu nu am vrut sa spun lucruri d-astea, dar el a inceput...Sa aiba grija, ca nu o sa ii fie bine nici lui. Intr-un fel, il am la mana, dar nu cred ca o sa abuzez de ea", a dezvaluit patronul din Ghencea.

In plus, Gigi Becali i-a facut o caracterizare lui Mircea Sandu, despre care a spus ca abia in ultimele 2-3 luni a inceput sa il cunoasca.

"Mircea Sandu mi s-a parut precum Ceausescu la Comitetul Central, a iesit la balcon si a promis pensii. Eu nu am nevoie de niciun avantaj din partea lui Mircea Sandu. Vreau dreptate si corectitudine. Nu vreau sa il bag pe Mircea Sandu la puscarie, lucrurile trebuie sa le spalam in familie, dar, la ce a facut, el nu mai are cum o sa stea in fruntea federatiei. El are un caracter duplicitar. Acum 2-3 luni de zile mi-am dat seama ca e om fals", a adaugat Becali.

Becali a mai sugerat ca s-au luat bani si in Cazul Bricheta.

Gigi Becali a spus ca daca da bani pentru un anumit serviciu si acesta este "rezolvat" cum trebuie, totul se sterge cu buretele si apoi nu mai pomeneste de el, decat in cazul in care persoana respectiva dovedeste ca are caracter murdar si loveste sub centura.

Intrebat, in emisiunea Contraatac, daca a sters de curand cu buretele un serviciu facut de Mircea Sandu, Becali a raspuns pozitiv.

"De curand am sters cu buretele. E proaspat, nici nu s-a uscat. Hai gata, ca am spus prea multe si nu o sa ii fac eu prea multe probleme lui Mircea Sandu. Stai linistit, Mirceo, ca nu sunt pradator, asa cum poate zici tu acum", a dezvaluit Becali.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, i-a cerut lui Gigi Becali sa probeze afirmatiile potrivit carora i-ar fi cerut foloase pentru a-l ajuta in cazul valiza, iar finantatorul stelist a batut in retragere, spunand ca a fost inteles gresit si negand faptul ca seful FRF i-a cerut "spaga".

Sandu i-a raspuns lui Becali imediat, dar la un alt post de televiziune. Mircea Sandu a recunoscut ca avut o dicutie intre patru ochi cu Becali, dar a precizat ca aceasta a vut loc in biroul sau si nu in cel al finantatoului stelist. "Trebuie sa probeze. A fost la mine in birou acum o luna si jumatate, mi-a spus ca nu-l intereseaza Liga Campionilor, ci sa intre pe stadion. Sa spuna daca vreodata i-am facut vreo adresare pentru vreun avantaj. N-am batut niciun apropo, i-am spus lui Argaseala sa iasa ca sa nu vorbesc de fata cu el, de ce sa stie el ce discutam? S-a tot spus ca el ne-a facut regulamentele. Chiar asa? I-am spus lui Gigi sa incercam sa gasim o solutie pentru a avea acces pe stadion", a spus Sandu la emisiunea Fanatik Show, de la Telesport.

Contactat telefonic, finantatorul stelist Gigi Becali a revenit asupra declaratiilor de la GspTV si a spus ca Mircea Sandu nu i-a sugerat sa ii dea spaga. "Am spus ca probabil ca domnul Sandu voia sa obtina ceva de la mine, nu ca a cerut foloase. Am spus ca daca as fi sarit la cap, as fi rezolvat cazul la Comisia de Disciplina, nu ca ar fi cerut ceva. Daca Adunarea Generala e de acord ca tot tu sa fii presedinte, sunt de acord. Rau n-ai cum sa-mi faci, nici bine nu vreau sa-mi faci. Ai fost cumpatat cand lumea se imbata de putere, te-ai imbatat cand ai ajuns la UEFA. Nu mi-a sugerat sa dau nicio spaga", a spus el catre Sandu.

Mircea Sandu a precizat ca acuzatiile lui Gigi Becali, potrivit carora s-ar fi implicat la primele doua comisii pentru a sanctiona Steaua sunt false si nedovedite. "Daca Ursu spune ca i-am cerut eu ceva vizavi de acest caz, eu plec de la federatie. Dupa 18 ani la FRF pot sa am betia puterii?", a comentat Sandu.

Becali a dialogat in contradictoriu cu seful federatiei pe seama introducerii in regulament a paragrafului cu interzicerea premierilor si i-a reprosat lui Sandu ca trebuia sa-l demita pe presedintele Comisiei de Disciplina, Marin Daniel Cernat, care l-a jignit, lucru recunoscut de presedintele FRF.

Gigi Becali a declarat, vineri, ca va incerca sa stranga semnaturile necesare pentru a-l demite pe Mircea Sandu, dupa ce presedintele CAF, Daniel Florea, a afirmat ca seful FRF a facut presiuni asupra sa pentru a-l convinge sa pastreze sanctiunile dictate impotriva echipei Steaua de Comisiile de Disciplina si Apel in cazul valizei cu bani de la Cluj. Sandu neaga faptul ca ar facut presiuni asupra CAF si spune ca Becali nu va reusi sa convoace Adunarea Generala Extraordinara a FRF pentru a-l schimba din functie.



Onlinesport



Uite spaga, nu e spaga