FCSB

Steaua castiga detasat cu Austria Karnten

Vicecampioana Romaniei si-a respectat statutul impunandu-se fara probleme in al doilea amical din stagiul de pregatire austriac, elevii lui Marius Lacatus impunandu-se cu 3-1 in fata celor de la SK Austria Karnten gratie reusitelor semnate de Lovin, Surdu si Plesan.

Steaua a inceput in ofensiva meciul disputat la Feldkirchen si dupa doar trei minute de la primul fluier al arbitrului central Lovin a reusit deschiderea scorului, pozitionandu-se ideal la capatul centrarii lui Neaga din corner.

Cu doua varfuri, Claudiu Ionescu si Adrian Neaga, care au afisat o excelenta pofta de joc, echipa din Bulevardul Ghencea a continuat sa controleze meciul, Romeo Surdu majorand diferenta de pe tabela in minutul 14. Din nou omul responsabil cu ultima pasa a fost Neaga.

Peste alte trei minute a fost randul lui Surdu sa paseze decisiv pentru reluarea cu capul a lui Mihaita Plesan, tabela afisand un 3-0 care reflecat intocmai realitatea din teren.

Avand in fata o echipa care cu greu a gasit drumul spre poarta lui Vatca, Steaua a continuat sa domine, Surdu fiind aproape de o dubla in minutul 28 cand a trimis in bara portii adverse.

Prima ocazie cu adevarat insemnata a echipei austriece s-a consumat cu doua minute inaintea finalului primei reprize, cand Mihai Nesu a respins de doua ori de pe linia portii, dupa care Plesan a dat raspunsul cu un sut in forta din afara careului.

Marius Lacatus a operat nu mai putin de sase modificari in debutul partii secunde, Bogdan Stancu, Vali Badea, Ianos Szekely, Razvan Ochirosii, Tiago Gomes si Cornel Cernea fiind trimisi sa-i inlocuiasca pe Adrian Neaga, Claudiu Ionescu, Romeo Surdu, Robert Neagoe, Florin Lovin si Cosmin Vatca.

La adapostul avantajului linistitor de pe tabela stelistii au preferat sa se apere mai mult, invitandu-si adversarii sa iasa la joc. Abuzand de mai multe faulturi inutile la centrul terenului, Plesan fiind chiar schimbat in minutul 63 dupa ce a acuzat o accidentare la umarul drept, austriecii s-au apropiat in cateva randuri periculos de poarta lui Cernea.

Presiunea Austriei Karnten a dat rezultat in minutul 80, cand Nuhiu l-a invins pe Cernea cu o lovitura de cap in urma unui corner, consfintind astfel rezultatul final al intalnirii.

Urmatorul meci de pregatire al Stelei va avea loc vineri, incepand cu ora 20, in compania vicecampioanei Austriei, Red Bull Salzburg.

Steaua a inceput meciul in urmatoarea alcatuire: Cosmin Vatca - Mihaita Nesu (c.), Ionut Rada, Eugen Baciu, Bogdan Mustata - Robert Neagoe, Florin Lovin, Mihaita Plesan, Romeo Surdu - Adrian Neaga, Claudiu Ionescu.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Steaua castiga detasat cu Austria Karnten