FC Vaslui

Reunire la Vaslui. Hugo Luz si Petar Jovanovici singurele noutati din lot

Echipa FC Vaslui s-a reunit, luni seara, pe terenul de antrenament al bazei sportive de la Stadionul Municipal, singurele noutati din lot fiind Hugo Luz si Petar Jovanovici, în conditiile în care echipa moldava are blocate transferurile.
FC Vaslui are blocate transferurile pâna în iarna din cauza litigiului pierdut cu fostul jucator Marko Ljubinkovic, Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) mentinând decizia FIFA în acest caz.

 

Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, considera ca vinovata de situatia blocarii transferurilor la echipa moldava este Federatia Româna de Fotbal deoarece nu are comisii paritare de rezolvare a litigiilor.

"Comisiile de la FRF nu sunt paritare si, în consecimta, a ramas în vigoare sanctiunea disciplinara dictata împotriva noastra de FIFA. Veti vedea ca vor fi foarte multe echipe din România care vor avea probleme daca nu se pun odata la punct aceste comisii, care acum nu sunt recunoscute. Nu comentez haosul de la Federatie, ci haosul creat cu aceste comisii, Vasluiul fiind direct afectat.

"Au aplicat aceasta sanctiune total nedrept, iar acum ne tin în continuare blocate transferurile. Era previzibila decizia TAS. N-am niciun fel de amestec în treaba asta cu TAS. Interesant este ca Ljubinkovic trebuie sa ne plateasca 510.000 de euro, iar noi trebuie sa-i platim 480.000 de euro. Într-un fel, am iesit pe plus din treaba asta", a declarat Adrian Porumboiu.

La reunirea de luni seara au fost prezenti urmatorii jucatori: Cerniauskas si Puia (portari), Milanov, Cânu, Richard si Balace (fundasi), Stefoi, Gheorghiu, R. Costin, Zmeu, Pavlovici, Milisavljevici, Gerlem, Gladstone si L. Sânmartean (mijlocasi), Wesley, Temwanjera, R. Neagu, Buhaescu, Balaur si Adailton (atacanti). În plus, si-au mai facut aparitia la stadion, alaturi de ceilalti componenti ai lotului, fundasul Hugo Luz, despre care se spunea în iarna ca i-a încetat contractul cu FC Vaslui, si mijlocasul Petar Jovanovici, care a avut probleme în obtinerea cartii verzi.

"Nu s-a întrerupt niciun moment contractul cu Hugo Luz. Este jucatorul Vasluiului si a fost aici tot timpul. A avut o problema medicala si trebuia sa si-o rezolve. De altfel, noi am si platit-o", a declarat finantatorul formatiei FC Vaslui, Adrian Porumboiu.

În ceea ce-l priveste pe Petar Jovanovici, antrenorul Viorel Hizo sustine ca a încercat sa-l foloseasca la echipa înca din iarna, însa a avut probleme cu cartea verde: "Acum nu mai are probleme cu aceasta carte verde. Ne putem baza si pe el în noul sezon".

De la reunirea lotului au lipsit nemotivat Dusan Kuciak si Pavol Farkas, despre care însa finantatorul echipei moldave sustine ca sunt în continuare jucatorii Vasluiului, cei doi luându-si în plus câteva zile de vacanta.

De asemenea, nu si-au facut înca aparitia la club dupa vacanta de vara David Rivas si Alejandro Campano, jucatori cu care conducerea FC Vaslui poarta negocieri în vederea prelungirii contractului. Nici Paul Papp, Yerro Bello si Christian Pouga nu au fost prezenti la reunirea lotului, acestia fiind însa învoiti de conducerea clubului. Ei se vor alatura echipei direct în cantonamentul de la Poiana Brasov, programat pentru perioada 22-26 iunie.

"Suntem printre ultimele echipe care am reluat pregatirile, însa nu este un impediment acest lucru. Avem timp sa ne pregatim cât mai bine pentru noul sezon. Jucatorii sunt bine, chiar daca unii au pus ceva pe ei, dar nu mai mult de un kilogram. Cu siguranta, la antrenamentele care vor urma, au timp sa scape de surplusul de greutate", a spus Viorel Hizo.

Dupa cantonamentul de la Brasov, formatia antrenata de Viorel Hizo va reveni la Vaslui, urmând ca în perioada 1-15 iulie sa mearga în cel de-al doilea stagiu de pregatire, în Austria, unde FC Vaslui va disputa cinci partide amicale.

Mediafax



Reunire la Vaslui. Hugo Luz si Petar Jovanovici singurele noutati din lot