FC Vaslui

Jucatorii echipei FC Vaslui s-au antrenat fara staful tehnic

Jucatorii echipei FC Vaslui au efectuat un antrenament, sâmbata, sub conducerea a trei dintre ei, Silviu Balace, Wesley Lopes si Daniel Pancu, la sedinta de pregatire nefiind prezent staful tehnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antrenamentul fizic s-a desfasurat sub coordonarea lui Balace, iar partea tehnica a pregatirii a fost condusa de Wesley si Pancu.

La antrenament au participat 15 jucatori. Gladstone si Gerlem s-au pregatit în sala de recuperare. De la sedinta de pregatire au lipsit Pouga, Bello si Adailton, învoiti pâna în aceasta seara, precum si sase jucatori convocati la echipele nationale.

"A fost o solicitare a jucatorilor sa se antreneze astazi si mâine, întrucât la sfârsitul saptamânii viitoare avem de disputat un meci în campionat. Ei doresc sa respecte programul initial al antrenorului si oricât de rauvoitor ai fi nu poti dupa doua zile libere si un antrenament fizic de ieri sa le dai înca doua zile libere jucatorilor. Aceasta este o rea vointa. Antrenamentele s-au desfasurat sub comanda lui Wesley si Pancu, cei doi capitani de drept ai echipei. Ei fac acest lucru de bunavoie", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al FC Vaslui, Ciprian Damian.

Damian a precizat ca FC Vaslui a primit programul de antrenamente al tehnicianului Juan Ramon Lopez Caro de la o casa de avocatura din Spania. "Este o mare aberatie ca FC Vaslui sa primeasca prin fax ordine de la o casa de avocatura cu privire la data efectuarii antrenametelor. Nu se poate asa ceva, sa trimiti prin fax de la casa de avocatura RHMC din Spania programul de antrenamet al lui Lopez Caro. Nu este proprietarul echipei nicio casa de avocatura, iar noi ne supunem unei structuri sportive, în speta FRF, si nu acelei case de avocatura. Noi vom respecta în continuare angajamentul cu Lopez Caro. El este antrenorul echipei, iar pentru ceea ce se întâmpla azi si mâine este programul anuntat înca de luni, 30 august. Vom astepta în continuare pe Lopez Caro si în functie de prezenta sa la antrenamentele echipei vom lua masuri . El poate fi tras chiar la raspundere", a explicat Ciprian Damian.

FC Vaslui a obtinut doar cinci puncte în primele sase etape ale Ligii I, ocupând locul 14 în clasament, iar oficialii clubului încearca sa-l faca pe antrenorul spaniol, angajat în aceasta vara, sa-si dea demisia pentru a nu-i plati clauza de reziliere a contractului, în valoare de un milion de euro.

Conducerea clubului si tehnicianul iberic sunt în conflict deschis din aceasta saptamâna, în care jucatorii au refuzat sa se antreneze, potrivit lui Caro, sau au avut liber, potrivit lui Adrian Porumboiu.

Jucatorii echipei nu s-au prezentat la antrenamente miercuri si joi, tehnicianul spaniol considerând ca este împiedicat sa-si desfasoare activitatea deoarece fotbalistii i-au boicotat sedintele de pregatire.

Însa conducerea clubului a precizat ca era normal ca jucatorii sa nu se prezinte la pregatire doarece au primit liber chiar de la tehnician, care s-a razgândit ulterior si a programat antrenamente în cele doua zile

La antrenamentul de vineri dimineata, Caro i-a informat pe jucatori ca vor avea liber sâmbata si duminica, ceea ce l-a determinat pe finantatorul Adrian Porumboiu sa afirme ca decizia tehnicianului "este o provocare ordinara" si o "bataie de joc".

Mediafax



Jucatorii echipei FC Vaslui s-au antrenat fara staful tehnic