CFR CLuj

CFR a invins din nou Unirea si a cucerit Supercupa Romaniei

CFR Cluj a castigat Supercupa Romaniei dupa victoria cu Unirea Urziceni, la penalty-uri, scor 4-3. Dupa 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. La pauza CFR a condus cu 1-0, gol Cadu, ialomitenii reusind sa inscrie in repriza secunda, prin Frunza, care a marcat un gol superb dintr-o lovitura libera. CFR Cluj a ramas in zece oameni in minutul 114, Deac fiind eliminat.
Cu doar 1.000 de spectatori in tribune, partida dintre CFR Cluj si Unirea Urziceni a parut mai mult un meci amical, chiar daca teoretic jocul a fost oficial, contand pentru Supercupa Romaniei. Asta doar daca ne gandim la absenta microbistilor de pe Giulesti, pentru ca pe teren incrancenarea nu a lipsit, au fost destule faulturi, iar arbitrul Georgian Ionescu a acordat o multime de cartonase galbene, Deac fiind eliminat in minutul 114.

Meciul dintre CFR si Unirea a inceput cu o faza controversata. In minutul 6, Cadu i-a dat un cot lui Brandan, insa arbitrii nu au vazut acest moment, astfel ca jucatorul echipei din Gruia a scapat de eliminarea pe care ar fi meritat-o. In primele 30 de minute fazele de poarta importante au lipsit, insa am avut multa tensiune, Dan Petrescu protestand de multe ori vehement la adresa arbitrajului (uneori pe buna dreptate). Pana la urma, "Bursucul" a fost trimis in tribune, pe finalul primei reprize.

Dupa ocazia buna a lui Deac, CFR Cluj a deschis scorul in minutul 42, prin Cadu, care a punctat printr-o lovitura de cap deviata de Bordeanu, dupa un corner batut de Mara.

Urziceniul a inceput in forta repriza secunda, Frunza reusind un gol superb, in minutul 51, dintr-o lovitura libera, de la aproximativ 20-22 de metri, balonul ducandu-se la vinclu. Frunza a incercat apoi sa-l mai surprinda pe Nuno Claro, insa sutul sau nu si-a atins tinta.

Un alt moment important s-a petrecut in minutul 72. Trica a intrat foarte dur la Frunza, insa a scapat doar cu un cartonas galben.

CFR a avut sansa sa 'rezolve' meciul in 90 de minute, Ruiz fiind aproape sa inscrie, dupa o greseala a lui Galamaz, iar apoi Yssouf Kone a trimis spectaculos, dar balonul a lovit doar transversala.

S-a intrat apoi in prelungiri, insa ambele echipe au evoluat precuat, asteptand penalty-urile. Singurul moment important s-a petrecut in minutul 114, cand Deac a fost eliminat, dupa faultul comis asupra lui Bordeanu.

CFR s-a impus dupa penalty-uri, scorul fiind 3-2 la loviturile de la punctul cu var. Alcantara, Dani si Cadu au punctat pentru echipa din Cluj, Bilasco si Bordeanu marcand pentru Unirea.

CFR Cluj a obtinut al patrulea trofeu pe plan intern, jucatorii lui Conceicao urmand sa fie recompensati cu cate 5.000 de euro pentru castigarea Supercupei Romaniei.

Unirea Urziceni: 77. C. Grigore - 24. Maftei (16. E. Nicu '100), 6. Galamaz, 22. Bruno Fernandes, 23. Bordeanu - 8. S. Paraschiv (18. Ricardo '81) - 32. I. Apostol, 19. Brandan (10. Paduretu '61), 30. S. Frunza - 7. Bilasco, 14. Rusescu. Antrenor Dan Petrescu.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 2. Tony, 20. Cadu, 15. Alcantara, 4. Panin - 31. Dani - 19. Culio, 8. Peralta (10. Trica '68), 77. Deac - 23. Mara (7. Dubarbier '68) - 99. Ruiz (17. Y. Kone '81). Antrenor: Antonio Conceicao.

Vezi transmisiunea partidei

Onlinesport: Andrei Preotu


CFR a invins din nou Unirea si a cucerit Supercupa Romaniei