CFR CLuj

CFR Cluj s-a reunit. Buget de 35-38 de milioane de euro!

Principalaul finantator al echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat, la reunirea lotului campioanei Romaniei, ca bugetul pentru urmatorul sezon va fi de 35-38 de milioane de euro.
"Bugetul e mai mare decat anul trecut pentru ca si cheltuielile sunt mai mari. Inca nu am primit niciun leu si am cheltuit mai mult decat o sa primim in total din Liga Campionilor. De la turnicheti pana la sitemul de supraveghere si de la tabela noua de marcaj, pana la nu situ ce alte minunatii costa mult. Anul acesta, bugetul este undeva la 35-38 de milioane", a spus Paszkany.

Finantatorul clujenilor a atacat autoritatile locale si judetene. "La noi bugetul este mai elastic. In orice caz, cheltuielile sunt foarte mari, atat in ceea ce priveste infrastructura pentru ca stadionul creste. Stadionul este cel care ne mananca jumatate de buget. Consiliul Judetean si Consiliul Local in patru ani de zile nu au fost capabile, din bani publici, sa construiasca un stadion, noi am facut treaba asta practic intr-un an de zile. In vara anului trecut a inceput reconstructia acestui stadion si sper ca la finele lunii august sa si terminam acest lucru."

"Este un efort financiar si organizatoric deosebit si nu exista riscul sa nu putem juca la Cluj in Liga Campionilor. In ceea ce priveste transferurile, nu avem in plan jucatori scumpi. Alergam dupa jucatori care speram sa aduca un plus valoric echipei si sa se integreze cat mai repede in sanul echipei, ca si stil de joc, ca si filosofie", a mentionat Paszkany.

Arpad Paszkany a dezvaluit si ce le-a spus jucatorilor in sedinata care a precedat primul antrenament din aceasta vara.

"Le-am spus baietilor ca ii astepta un sezon mult mai greu decat cel care s-a terminat acum cateva saptamani, pentru ca este greu sa ajungi sa ajungi in varful piramidei, dar este si mai greu sa te mentii acolo. Ne asteapta un sezon greu pentru ca, daca anul trecut toate echipele din campionat au jucat impotriva unei pretrendente la titlu, anul acest fiecare echipa stie ca joaca impotriva campioanei, ceea ce intotdeauna te motiveaza in plus."

"Pentru asta, echipa va trebuie sa dea un plus de cel putin 15-20 la suta din randament fata de sezonul precedent. Le-am mai spus ca primul loc trebuie onorat cu dublarea acestui rezultat, locul doi nu exista in nicio competitie, stiti foarte bine ca si in istorie nu se vorbeste despre locul doi, ramane doar in statistici. Cine conteaza e campioana si cine termina sezonul pe primul loc. Pentru noi urmeaza o perioada foarte grea, spre deosebire de anul trecut, vom lupta pe trei fronturi."

"Principala noatra preocupare e castigarea campionatului, dar fara sa neglijam nici Cupa Romaniei, care este o competitie frumoasa si este foarte accesibila. Joci cinci meciuri si poti sa-ti asiguri din start participarea pentru sezonul urmator in Cupa UEFA. In Liga Campionilor ne vom masura fortele cu alte echipe campioane sau de prim rang din campionatele puternice ale Europei. Avem un lot numeros, nu conteaza cine intra din primele etape in teren."

"Este in egala masura nevoie de toti jucatorii care imbraca tricoul. Cum am vazut si sezonul trecut, este necesar sa ai un lot numeros ca sa poti sa tintesti primul loc. E inevitabil sa se intample accidentari, suspendari. Fiecare jucator trebuie sa fie pregatit suta la suta pentru ca atunci cand este nevoie de el sa-si onoreze tricoul de «ceferist»", a mai declarat Paszakany.

Finantatorul CFR-ului considera ca Dinamo va fi principala contracandidata la titlu a in sezonul urmator.

"Eu sincer vad mai multe echipe care se pot lupta la titlu. In primul rand Dinamo, pe ei ii vad principala contracandidata la titlu alaturi de noi. Rapidul se pare ca se intareste atat pe banca tehnica ca si in ceea ce priveste lotul de jucatori. Binenteles, e si Steaua, dar nu sunt de neglijat Poli Timisoara, Vasluiul sau Urziceniul. Oricare din echipe acestea pot sa sara in frunte", a afirmat Paskany.

Arpad Paszkany spune ca vor mai veni maxim doi jucatori la CFR pana la debutul campionatului. "Cand faci transferuri, ai speranta ca acestea sa-ti aduca un plus valoric. Sper ca jucatorii pe care i-am adus si, foarte probabil unul-doi care vor veni pana la sfarsitul perioadei de pregatire, sa ne permita sa speram la castigarea campionatului si in sezonul viitor."

"CFR trebuie sa fie capabila sa joace si in Liga Campionilor si in campionat sa se bata la titlu. Vrei sa castigi un campionat, sa ajungi acolo, dar odata ce ai ajuns acolo nu te poti plange. Nu poti spune: «sunt obosit ca am jucat miercuri sau ca am jucat marti. Tu ai vrut asta. Daca nu, atunci, renunti si dai locul altcuiva. Asta nu e o scuza»."

"Trebuie sa putem, de aceea avem un lot numeros, cu patru-cinci jucatori mai multi decat anul trecut. E stabilitatea lui Andone si sunt convins ca el stie foarte bine cum trebuie gestionat acest lucru. Si la cluburile consacrate in Liga Campionilor si care sunt campioni aproape an de an, unii joaca martea sau miercurea, patru-cinci se mai odihnesc si joaca altii in locul lor la finele saptamanii. Asta este intotdeauna decizia antrenorului", a explicat Paszkany.

Fundasul Tony da Silva spune ca Rapid e una dintre echipele care se va lupta pentru titlu dupa instalarea lui Jose Peseiro pe banca tehnica.

"S-a terminat viata buna pentru noi. A fost o vacanta scurta. Acum cred ca in viitorul sezon va fi mai greu decat in cel care a trecut pentru ca toate echipele vor juca altfel cu noi si avem si de jucat si in Liga Campionilor. Sper sa facem o figura frumoasa in Liga campionilor, dar pentru asta trebuie multa munca si sper ca noii jucatori sa se adapteze repede si sa ne ajute. Si celelalte echipe au cumparat jucatori."

"Si Rapidul a adus un antrenor portughez foarte bun (n.r. - Jose Peseiro) caruia ii place spectacolul. Echipa lui in Portugalia juca un fotbal frumos, pe atac. Cred ca Rapid in anul viitor are sanse la titlu cu el antrenor, dar ne vom lupta cu ei. Noi suntem pregatiti, stim ca toate echipele vor sa lupte cu CFR, dar eu am foarte multa incredere in noi, avem jucatori buni. Vom vedea daca putem rezista si in Liga Campionilor si in campionat. Acum avem doua cantonamente, muncim bine si vom vedea", a afirmat Tony.

Mijlocasul Ciprian Deac crede ca CFR poate face eventul si in sezonul viitor.

"In primul rand, trebuie sa ne concentram pe campionat si dupa aceea pe Liga Campionilor. Cred ca putem face eventul, pornim cu prima sansa, avem o echipa valoroasa si trebuie sa demonstram acest lucru. La orice echipa mare sunt doi-trei jucatori valorosi, dar eu ma voi lupta pentru un post de titular. Ar fi ceva extraordinar pentru mine sa joc in meciurile din Liga Campionilor."

"As prefera o echipa din Spania in grupe, oricum vor veni cel putin doua echipe mari la Cluj. Nu stiu cate puncte vom face in grupe, important e sa terminam pe locul trei, sa ne atingem obiectivul, calificarea in Cupa UEFA", a spus Deac.

Presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan, spune ca echipa e pregatita sa repete performanata din sezonul trecut cand a izbutit sa castige campionatul. "Planul este bun. Uite, acum ploua si la nunta cand ploua se spune ca e belsug. La fotbal se traduce prin noi succese, prin castigarea campionatului care incepe. Noi suntem pregatiti sa repetam performanta de anul trecut, daca nu repetam si nu confirmam, inseamna ca a fost poate o intamplare."

"Noi stim ca nu a fost o intamplare si trebuie sa confirmam. E clar ca ne inscriem de la inceput printre candidatii cei mai seriosi la castigarea campionatului si a Cupei Romaniei", a declarat Muresan.

Oficialul campioanei e convins ca CFR a facut cea mai buna campanie de achizitii.

"Sper sa fie un sezon mai curat. Principalele contracandidate vor fi Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Timisoara. Nu stiu cine ar putea fi surpriza sezonului viitor. Sper ca noul sezon sa nu aiba surprize foarte mari si lucrurile sa fie mai clare ca anul trecut. Sunt sigur ca am facut cea mai buna campanie de achizitii."

"Am intarit echipa cu jucatori valorosi, exact unde ne trebuia si ca si anii trecuti, am facut echipa mai buna cu care o sa obtinem performanta cel putin egala pentru ca mai bine ca anul trecut nu mai avem ce castiga pe plan intern. Mai sunt doi jucatori care sunt ai nostri, dar nu pot sa vorbesc despre ei. Poate fi Alvaro Pereira printre ei, pot fi si altii. O sa vedeti la momentul potrivit", a mentionat presedintele clujenilor.

Despre lucrarile la stadion, Iuliu Muresan spune ca "arhitectii l-au asigurat ca in 60 de zile totul va fi terminat". "Lucrarile la stadion sunt in stadiu bun, tribuna o sa fie terminata chiar mai repede. Mai mult putin, cu doua saptamani probabil, se va termina stadiul de finisaje la interioare care sunt foarte bine facute, sunt spatii foarte mari care vor lua putin timp. Chiar in ultimele zile am avut o discutie cu arhitectii si m-au asigurat ca in maxim 60 de zile, totul va fi terminat", a adaugat Muresan.

La primul antrenament al "feroviarilor" s-au prezentat toti jucatorii cu exceptia lui Eduard Stancioiu, Mikael Dorsin si Koumatien Kone, fotbalisti care sunt chemati la echipele nationale ale Romaniei, Suediei si, respectiv, Coastei de Fildes.

In schimb, Dorin Toma si Ciprian Deac, jucatori care au fost imptrumutati in sezonul trecut, vor evolua pentru CFR in campionatul urmator. La reunirea clujenilor s-au prezentat Hugo Alcantara si Cristian Sanchez Prette, jucatori achizitionati in aceasta vara, dar si mijlocasul argentinian de 17 ani, Jose Ignacio Casanave. "Alb-visinii" il vor putea legitima pe tanarul fotbalist abia in august cand acest va implini 18 ani.

Clujenii vor efectua luni si marti vizita medicala, iar miercuri, lotul CFR-ului va pleca la Kossen, in Austria, pentru primul cantonament care se va desfasura in perioada 18 iunie - 3 iulie. In cadrul acestui stagiu de pregatire, CFR are programate doua jocuri de verificare cu Dyskobolia Grodzisk (locul 3 in Polonia) si Dinamo Kiev (locul 2 in Ucraina).

"Sunt meciuri bune, alese bine, sper sa fie o campanie buna de pregatire, de omogenizare a echipei. Am adus jucatori valorosi, unii jucatori vor veni direct in primul stagiu de pregatire in jurul datei de 20-21, direct in Austria si o sa-i vedeti acolo", a completat Muresan.

Mediafax


CFR Cluj s-a reunit. Buget de 35-38 de milioane de euro!