CFR CLuj

Show la Cluj cu 14.000 de fani

Peste 14.000 de suporteri clujeni au fost prezenti, duminica seara, pe arena din Gruia pentru a asista la festivitatea de premiere in urma castigarii eventului de catre echipa antrenata de Ioan Andone.
Pe doua ecrane amplasate pe gazonul stadionului, sustinatorilor formatiei CFR Cluj le-au fost oferite imagini cu toate golurile marcate de fotbalistii lui Ioan Andone in acest sezon al Ligii I. De asemenea, suporterii au urmarit imagini din Liga Campionilor, insotite de imnul celei mai prestigioase competitii intercluburi din lume. In asteptarea festivitatii de premiere, formatia Desperado a sustinut un concert, care s-a incheiat cu intonarea imnului CFR.

La finalul concertului, au intrat in scena fotbalistii. Pe rand, Stancioiu, Clareo, Hierschfeld si Turcas au aparut in fata fanilor, in ovatiile tribunelor. Le-au succedat Sousa, Panin si restul lotului. Aflat la ultimul sezon in tricou visiniu, Adrian Anca a primit un mesaj emotionant din partea galeriei: "Te vom iubi mereu". Conducatorii clujenilor, Arpad Paszkany si Iuliu Muresan, nu au ratat prilejul de a le transmite suporterilor un mesaj. Ambii le-au multumit acestora pentru devotamentul aratat "atat in momentele bune, cat si in momentele dificile".

"Acest titlu este pentru voi. Toate aceste performante sunt pentru voi. Vreau sa va multumesc pentru sustinerea neconditionata. Sunt ferm convins ca, din toamna, vom intra in Liga Campionilor si vom avea rezultate. Este pentru prima data cand orasul este inscris pe harta Ligii Campionilor si asta vi se datoreaza si voua", le-a transmis Paszkany suporterilor. "In urma cu cinci ani aveam 300 de suporteri. In fiecare an am crescut ca numar si acum suntem unde suntem. Va multumim din suflet pentru sustinerea neconditionata", a spus si Muresan.

La festivitate au fost prezenti si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si fostul prefect Alin Tise. Emil Boc a fost huiduit de cei 14.000 de fani ai echipei CFR in momentul cand a fost chemat pe scena de catre presedintele clubului, Iuliu Muresan. Fanii au fost calmati cu greu, la rugamintea lui Muresan, care le-a spus ca primarul a promis sprijin echipei din Gruia in Liga Campionilor si ca si el este "un invingator". Totusi, in timp ce Boc vorbea la microfon despre CFR, care este a patra echipa din istoria fotbalului romanesc care reuseste eventul (n.r. CFR Cluj este a cincea echipa din Romania care reuseste aceasta performanta), fanii l-au acoperit scandand "CFR" si "Campionii". Suporterii lui CFR au scandat si "Emil Boc, uita-te, ti-am bagat echipa-n B", facand referire la rivala Universitatea Cluj, care a retrogradat la finalul acestui campionat, formasia fiind sustinuta cu bani de la bugetul local. Boc nu a putut vorbi mai mult de doua minute, pentru ca, fie era huiduit, fie il acopereau fanii cu scandarile.

Desi a fost si el rugat sa urce pe scena, candidatul PD-L la sefia Consiliului Judetean, Alin Tise, nu a mai raspuns apelului presedintelui clubului CFR.

Discursurile au lasat insa loc momentului cel mai important, asteptat de clujenii care au umplut pana la refuz arena din Gruia: inmanarea medaliilor si tricourilor de campioni. Sub ochii vicepresedintelui FRF, Valentin Alexandru, jucatorii si-au primit premiile. Si, pentru ca seara sa fie perfecta, nu au lipsit nici artificiile, sticlele de sampanie sau confetti.

Extrem de fericit, patronul Arpad Paszkany a declarat presei ca echipa sa va avea un buget record in sezonul viitor: "E vorba de 20 de milioane de euro, bani din care vom aduce un jucator foarte valoros, care va fi cel mai scump transfer efectuat vreodata in Romania. In Liga Campionilor imi doresc o grupa cu FC Porto, Basel, Werder Bremen si locul doi din Grecia, si am vrea sa evitam o grupa cu Real Madrid, AS Roma si Dinamo Kiev".

Campioana Romaniei, CFR Cluj, a castigat sambata, la Piatra Neamt, Cupa Romaniei, dupa ce a castigat finala in fata Unirea Urziceni cu scorul de 2-1, reusind astfel eventul in sezonul 2007/2008.

NewsIn


Show la Cluj cu 14.000 de fani