Liga 1

Avem si noi fotbal spectacol, Steaua - Dinamo 3-2

Steaua a reusit dupa sapte ani sa invinga pe Dinamo de doua ori intr-un sezon. Joi seara, intr--un derby spectaculos, Steaua a castigat cu 3-2 meciul de pe National Arena impotriva lui Dinamo,  o partida extrem de disputata, cu multe goluri si o multime de ocazii. Dinamo a deschis scorul prin Curtean, Rusescu a egalat din penalty si apoi Iliev a dus Steaua in avantaj confortabil cu o dubla, scorul final fiind stabilit in ultimele minute de Tucudean.


Dupa o coregrafie socanta a suporterilor stelisti la inceputul meciului, infernul s-a declansat in tribunele Arenei Nationale. Atmosfera facuta de spectatori s-a transferat si in teren, unde jucatorii celor doua formatii au lasat prudenta deoparte si au trecut imediat la treaba.

Perioadele de presing prelungit si sufocant au alternat dintr-o jumatate in alta, insa niciuna dintre combatante nu a reusit sa impuna ritmul sau sa se instaleze la carma jocului. Steaua a incercat in cateva randuri sa ameninte poarta lui Naumovski, dar doar Tanase a trimis mai periculos spre poarta alb-rosie.

Ca un facut, imediat dupa ce fanii dinamovisti s-au facut pentru prima data auziti in vacarmul din tribune, cainii rosii au deschis scorul. Marius Alexe a trecut foarte usor de Iliev pe stanga, a patruns pana in preajma careului si a pasat printre Bourceanu si Chiriches la Alexandru Curtean, iar acesta a preluat scurt si a sutat imparabil in diagonala.

Impinsi de la spate de un stadion arhiplin, stelistii s-au napustit asupra careului dinamovist. Ocaziile s-au inmultit imediat la poarta adversa, Tatu, Bourceanu, Tanase, Martinovic sau Latovlevic incercandu-l pe rand pe Naumovski cu suturi din toate directiile.

De cealalta parte, doar Rusescu a mai dat emotii in doua faze, in timp ce Tanase si Tatu au presat tot mai insistent in careul advers. Brazilianul a fost cel care in minutul 42  a obtinut penalty dupa o interventie neglijenta in careu a lui Dragos Grigore, iar Raul Rusescu a executat imparabil de la punctul cu var, restabilind egalitatea.

Imediat dupa startul reprizei a doua Steaua a pus totul pe cartea atacului. Iar tactica trupei lui Stoichita a surprins perfect adversara. Arma secreta a Stelei a fost Valentin Iliev, bulgarul facandu-si aparitia ca de nicaieri la o centrare din corner de pe dreapta in minutul 48. Iliev a reluat din plonjon puternic cu capul de la doar 6 metri si a dus Steaua in avantaj.

Dinamovistii n-au inteles surpriza pregatita de adversari si nu l-au bagat in seama pe Iliev nici dupa ce acesta a fost aproape de gol si in minutul 55, tot in urma unei lovituri de colt. Nici zece minute mai tarziu, un corner si o noua lovitura de cap a bulgarului au adus al treilea gol al Stelei si isteria in tribune si pe banca Stelei.

Pana spre final, Steaua si-a mai creat oportunitati de a marca, dar tot mai putine, ocaziile ros-albastrilor fiind tot mai rare in ultimele minute, cand elevii lui Stoichita s-au retras usor, multumiti cu avantajul de pe tabela. A fost momentul propice ca dinamovistii sa profite, iar cu patru minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc George Tucudean a redus din diferenta, stabilind in acealasi timp scorul final.

Onlinesport: Irina Maxim



Avem si noi fotbal spectacol, Steaua - Dinamo 3-2