Liga 1

Rapid a macelarit liderul in Gruia

CFR Cluj a suferit o infrangere usturatoare pe teren propriu in fata Rapidului, echipa din Gruia fiind invinsa cu 5-0. Giulestenii au avut si un gol nevalidat si un penalty neacordat de Sebastian Coltescu, golurile Rapidului fiind marcate de Herea, Grigorie, Rui Duarte, Alexa si Deac. CFR a terminat meciul in genunchi si in inferioritate, Piccolo fiind eliminat in prelungiri.

Inainte de fluierul de start s-a tinut un minut de reculegere in memoria mamei lui Vladimir Bozovic, decedata in dimineata zilei meciului. Jucatorul muntenegrean a insistat insa sa joace si a fost titularizat de Razvan Lucescu, lucru care s-a dovedit cu folos pentru Rapid.

Dupa o prima ocazie de gol a CFR-ului, la sutul lui Muresan putin pe langa poarta din minutul 18, Rapid a deschis scorul un minut mai tarziu. Tocmai Bozovic a fost cel care a oferit pasa decisiva, trimitand perfect in marginea careului mic pentru lovitura de cap a lui Ovidiu Herea, care a reluat in plasa fara sanse pentru Beto.

Cateva minute mai tarziu, rapidistii au cerut penalty dupa ce Panin a atins cu mana in careu o centrare a lui Teixeira de pe dreapta, insa Sebastian Coltescu a lasat jocul sa continue spre nemultumirea giulestenilor. Acestia au continuat sa domine jocul si sa apara in permanenta amenintator in preajma careului advers, insa fara sa-si mai creeze ocazii pana la pauza.

La iesirea de la vestiare, tot rapidistii s-au dovedit cu mai multa pofta de joc. Iar in minutul 66, Ovidiu Herea a sutat puternic din cativa metri, mingea fiind respinsa de dincolo de linia portii de Beto. Insa Coltescu nu a validat golul giulestenilor, asta si pentru ca asistentul de pe acea parte nu a schitat niciun gest.

Desi au avut un gol nevalidat, rapidistii nu au dezarmat, iar in minutul 71 Stefan Grigorie a inscris pentru 2-0 la cateva minute dupa ce a intrat pe teren. Deac a fost cel care l-a angajat pe Grigorie in ofensiva, iar acesta a driblat apoi elegant trei adversari si a sutat imparabil pe jos. Trei minute mai tarziu s-a facut 3-0 pentru Rapid. Acelasi Grigorie a pasat cu noroc la Deac, acesta a trimis la intalnire pentru Rui Duarte, al carui sut in diagonala din alergare l-a lasat lipsit de sansa pe Beto.

Calvarul clujenilor nu s-a incheiat aici. Cu cinci minute inainte de final Dan Alexa si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, dupa ce a reluat spectaculos cu exteriorul piciorului drept o centrare de la Grigorie. Un 0-4 urias pe tabela stadionului din Gruia i-a determinat pe suporterii clujeni sa paraseasca tribunele inainte de terminarea meciului.

Asta nu i-a facut insa pe rapidisti sa renunte la ofensiva, iar in primul minut de prelungiri Ciprian Deac a inscris si el in poarta fostei echipe. Deac nu s-a bucurat dupa gol din respect pentru fostii suporteri, care l-au aplaudat in picioare. Nu de aplauze a avut parte Felice Piccolo, care a plecat mai devreme la vestiare, dupa ce a primit direct rosu pentru ca l-a lovit intentionat pe Herea.

Onlinesport: Irina Maxim



Rapid a macelarit liderul in Gruia