Liga 1

Brasovul a produs primul esec al Vasluiului din acest an

FC Brasov a produs surpriza in deplasarea de la Vaslui, invingand formatia antrenata de Augusto Inacio cu 1-0. Primul esec al vasluienilor din era Inacio s-a datorat golului marcat de Mugurel Buga n finalul primei reprize. Vasluienii au jucat cu frana de mana trasa si nu au reusit sa inscrie macar un gol in fata propriilor suporteri.

Buga si Ilijoski au creat primele emotii la poarta vasluienilor inca din startul jocului, in doua faze consecutive de atac ale Brasovului. Moldovenii nu au stat insa mult pe ganduri si au replicat prin Nicusor Stanciu (8') si Adailton (17'). Dupa alte 10 minute de joc lipsit de evenimente la cele doua porti, Temwanjera a fost aproape sa surprinda cu un sut din centrul careului, pentru ca apoi Adailton sa ameninte de doua ori poarta lui Felgueiras cu suturi de la distanta.

Distefano si-a incercat si el norocul cu un sut din afara careului la poarta Vasluiului, pentru ca in minutul 43 Wesley sa rateze deschiderea scorului nereusind sa devieze in plasa din doar cativa metri. Tabela a fost modificata pana la urma, in prelungirile primei reprize, cand vasluienii au fost surprinsi descoperiti in defensiva. Jovanovic l-a scos din offside pe Ilijoski, acesta a scapat in careu pe dreapta si a pasat altruist in centru la Mugurel Buga, care a reluat simplu cu latul in poarta goala, Borjan fiind iesit in intampinarea lui Ilijoski.

Repriza secunda a debutat in forta. Brasovenii au avut de doua ori sansa de a se desprinde pe tabela, prima data prin sutul lui Davide Dias respins in ultima clipa de Borjan si apoi prin Ilijoski blocat la sacrificiu de Paul Papp. Cateva secunde mai tarziu ocaziile s-au mutat la cealalta poarta, unde Wesley si Adailton au avut ocazia in aceeasi faza sa egaleze, dar Felgueiras s-a opus providential la ambele suturi din apropiere.

Ceea ce parea ca va duce la un meci spectaculos s-a transformat imediat, Brasovul reusind din nou sa-si impuna jocul de uzura, ca si in prima repriza. Ocaziile si fazele importante la cele doua porti au disparut, Brasovul blocandu-se excelent in aparare in fata atacurilor lipsite de vlaga ale moldovenilor. Abia in ultimele minute au izbutit elevii lui Augusto Inacio sa puna mai multa presiune asupra careului advers, iar in minutul 90 au solicitat penalty dupa ce mingea l-a lovit in mana pe Mateiu in careu, dar Paul Unimatan a lasat jocul sa continue.

FC Vaslui: Borjan - Jovanovici (Gheorghiu '72), Papp, M. Constantin (Gladstone '66), Paito - Anderson, Stanciu - Adailton, Wesley, Sânmartean (Braganca '46) - Temwanjera. Antrenor: Augusto Inacio.

FC Brasov: Felegueiras - Mateiu, Machado, Majernik, Cr. Ionescu - Velayos, Distefano - Viveiros (Moutinho '90+2), Davide Dias, Buga (Olariu '84) - Ilijoski (Hadnagy '74). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Temwanjera '19, M. Constantin '63, Gladstone '78 / Distefano '25, Buga '48, Mateiu '53

Arbitri: Paul Unimatan (central) - Miclos Nagy, Dorin Mudura (asistenti).

Onlinesport: Irina Maxim



Brasovul a produs primul esec al Vasluiului din acest an