Liga 1

Steaua a revenit cu victorie in Ghencea

Steaua a castigat cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, o partida dominata aproape integral de echipa lui Ilie Stan. Stelistii au reusit sa revina excelent dupa ce Laionel a deschis scorul pentru Astra, au egalat prin Rusescu si au trecut la conducere prin golul lui Parvulescu, avand pana la final si trei bare si alte ocazii multe de gol. In urma acestui rezultat, Steaua egaleaza Rapidul in clasament si se apropie la 5 puncte de lider.

Revenirea Stelei in Ghencea a avut un efect puternic atat asupra jucatorilor care au mai evoluat si in sezoanele anterioare pe acest teren, cat, mai ales, asupra jucatorilor care au calcat pentru prima data pe gzonul din Ghencea. Emotii a dat impresia ca are si Ilie Stan, aflat la primul meci ca antrenor al Stelei la un meci in Ghencea.

Astra a profitat astfel din plin de starea emotionala din tabara ros-albastrilor si a dominat primul sfert de ora al meciului, cand a reusit sa si deschida scorul. In minutul 12 ploiestenii au facut sah-mat apararea Stelei din doar cateva miscari, mingea a fost pusa pe tava excelent de Barboianu de pe dreapta pentru Laionel Silva, care a trecut prea usor de Geraldo si a trimis balonul la paianjen cu un sut din cativa metri.

Cei peste 20.000 de suporteri aflati in tribune au reactionat imediat si le-au cerut stelistilor sa respecte terenul pe care joaca. Acestia au inteles imediat ce le cer fanii, dar si strigatele de incurajare si reorganizare venite de pe banca Stelei. Elevii lui Ilie Stan s-au pus in scurt timp pe treaba si au inclinat tot mai mult terenul spre poarta lui Silviu Lung.

N-au trecut nici 10 minute din joc si Raul Rusescu a restabilit egalitatea pe tabela. Golgheterul Stelei a profitat de o iesire hazardata a lui Silviu Lung pe o centrare din corner si a reluat simplu cu capul din mijlocul careului in poarta goala. Cateva minute mai tarziu, Steaua se putea instala la conducere pe tabela, insa sutul superb trimis de Geraldo din intoarcere a zguduit transversala portii Astrei.

Ploiestenii au facut vizibil pasul inapoi, coplesiti de o presiune tot mai crescuta a stelistilor, iar in minutul 34 au fost taxati pentru a doua oara. De aceasta data Parvulescu a ridicat tribunele in picioare cu un sut magnific in diagoanala de pe stanga, care l-a lasat simplu spectator pe portarul Astrei.

Chiar daca a preluat conducerea, Steaua nu a renuntat la ofensiva si s-a instalat cu toate fortele in jumatatea adversa. Ocaziile de gol s-au tinut lant la poarta lui Silviu Lung, doar pana la pauza Tanase, Bicfalvi sau Chipciu avand cateva sanse de a inscrie.

La fel de axata pe atac a ramas Steaua si in repriza secunda, iar la doar trei minute de la reluarea jocului Cristi Tanase a mai trecut o bara in contul ros albastrilor. Decarul echipei din Ghencea a prins un sut violent din interiorul careului cu dreptul, dar torpila lui a intalnit transversala.

Impulsionat de dorinta declarata a suporterilor de a vedea mai multe goluri, Ilie Stan a reimprospatit ofensiva Stelei si l-a trimis in teren si pe Florin Costea, pentru ca apoi sa intre si Machado. Doar primul insa a reusit sa provoace pericol la poarta Astrei, prin cateva ocazii importante, insa Lung a facut tot posibilul sa se remarce cu interventii deosebite intre buturi.

Unde n-a reusit portarul oaspetilor sa intervina a facut-o din nou bara, in minutul 76 Geraldo Alves trimitand din nou in transversala, de aceasta data cu o lovitura de cap din interiorul careului. Desi a dat semne de oboseala in ultimele minute, Steaua a reusit sa gestioneze excelent finalul de meci si sa ofere o bucurie fanilor la primul meci in Ghencea din acest an.

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - Dananae, Chiriches, Geraldo, Pârvulescu - Chipciu, Bicfalvi, Bourceanu, Tanase (Radut '90+2) - Tatu (Fl. Costea '64), Rusescu (Machado '71). Antrenor: Ilie Stan.

Astra Ploiesti: Lung - Barboianu, Mihalache, Gaman, Ricardo, Tiganasu (B. Rusu '53) - Rui Miguel, Takayuki Seto, Spadacio, Laionel (Junior Morais '77) - Tigoianu (Patrascu '68). Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonase galbene: Dananae '49 / Tiganasu '16.

Arbitri: Paul Unimatan (central) - Eduard Dumitrescu, Aurel Onita (asistenti) - Cristina Dorcioman (rezerva).

La partida din Ghencea au asistat 21.745 de spectatori, dintre care aproximativ 100 de fani ploiesteni.

Galeria stelista a afisat urmatoarele bannere: "Un an de exil, ce dor îmi era de Ghencea...de casa mea", "Fotbalul s-a întors în Templu" si "Ghencea e casa noastra".

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua a revenit cu victorie in Ghencea