Liga 1

Sibiul a avut "vointa" si a invins Astra

Vointa Sibiu a obtinut toate punctele in meciul de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, partida dominata de la un capat la celalalt de sibieni. Singurul gol al meciului a fost inscris in minutele de final de Romulus Miclea, cel care a avut si o bara pentru Vointa in startul reprizei a doua. Meciul a fost LIVE pe onlinesport.ro.

Fanii sibieni, desi nu au umplut nici pe jumatate tribunele, au reusit sa faca o atmosfera frumoasa la primul meci al Vointei in acest an. Purtati pe val de suporteri, elevii lui Pelici au controlat jocul inca din primele minute, reusind in dese randuri sa-si domine adversara autoritar. De cealalta parte, Astra Ploiesti si-a gasit cu greu cadenta si a persistat in greseli colective, dar a reusit totusi sa scape fara gol pana la pauza.

Ocaziile s-au inmultit cu trecerea timpului la poarta lui Silviu Lung jr., de la sansa uriasa ratata in minutul 10 de Tatar, cand acesta a reluat din doar cativa metri milimetric pe langa poarta. Au urmat ocaziile lui Antohi (15') si Dalbea (18'), pentru ca in minutul 27 Grigore sa greseasca executia din pozitie foarte buna.

Prima aparitie mai serioasa a ploiestenilor a venit abia in minutul 32, cand Rui Miguel l-a deschis excelent pe Tiganasu in stanga, acesta a patruns in slalom spre poarta, dar sutul lui din unghi inchis a trecut prin fata portii, fara ca mingea sa fie atinsa.

Dalbea a redeschis cateva minute mai tarziu seria de mari ocazii ale Vointei, cu un sut de la distanta putin peste transversala, iar in minutul 40 Antohi a ratat si el deschiderea scorului dupa ce a reluat slab cu latul din careul mic o minge deviata in prealabil de Lukanovic.

Gazdele au pastrat presiunea crescuta la poarta adversa si in repriza a doua, una inceputa in ofensiva si cu o mare ocazie. Romulus Miclea a semnat cea mai mare sansa a sibienilor de a deschide scorul la doar cateva secunde dupa ce a intrat pe teren, sutul acestuia din marginea careului intalnind transversala portii ploiestene.

Chiar daca uriasa ratare a lui Miclea dadea impresia ca si repriza secunda va fi una cu multe ocazii, meciul n-a mai oferit faze de poarta decat in minutul 80, cand Astra a semnat prima faza importanta la poarta gazdelor. Insa Bajenaru n-a reusit sa trimita pe poarta din marginea careului mic, dupa ce a fost servit excelent de Rui Miguel.

Pana la urma, Vointa Sibiu a reusit sa concretizeze si pe tabela jocul mai bun si mai ofensiv din aceasta partida. Cu trei minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, pe o faza de contraatac, Grigore a pasat perfect pe jos din lateral stanga in gura portii, unde Romulus Miclea a indeplinit simpla formalitate de a devia in plasa de la doar 3 metri.

Onlinesport: Irina Maxim



Sibiul a avut "vointa" si a invins Astra