Liga 1

Becali: "De zece ani, fotbalul din Romania e fraudulos". Miza este crearea unei noi Ligi 1

Gigi Becali a dezvaluit, duminica seara, ca mutarile  facute de Dumitru Dragomir pot desfiinta prima liga a fotbalului romanesc, asa cum este ea acum. Potrivit spuselor sale, de zece ani fotbalul din Romania se constituie intr-un mod fraudulos, iar Steaua, Dinamo, Rapid si celelalte nu ar trebui sa faca parte din prima liga. Chichita legala ar putea duce la dizolvarea Ligii 1 si la constituirea unui nou for fotbalistic, fara Dumitru Dragomir.
Gigi Becali sustine ca a intrat in posesia dovezilor care dovedesc ca prima liga din Romania a activat in mod ilegal in ultimii zece ani. Cum a fost posibil sa se intample acest lucru? La inceputul fiecarui an, in Adunarea Generala se valideaza cluburile retrogradate si promovate, iar apoi, conform legilor in vigoare, procesul verbal trebuie trimis catre Judecatorie.

Potrivit spuselor lui Becali, Dumitru Dragomir a omis an de an sa faca acest lucru, preferand doar sa modifice statutul LPF in care se precizeaza ca echipele care retrogradeaza isi pierd calitatea de membru.

"La Liga, de zece ani de zile, intra si ies echipe, dar nu se transmite nimic la Judecatorie. La ora actuala niciun club nu este asociat, nimeni nu este legal! Liga este nula. Toate actele pe care le-a facut liga sunt nule! Toti banii ii incasam fraudulos. Dupa fiecare an, dupa Adunarea Generala, procesul verbal trebuie trimis la Judecatorie. Mitica scria in statut in loc sa voteze in Adunarea Generala! Fotbalul romanesc a functionat ilegal in ultimii zece ani de zile, totul a fost fraudulos", a spus Gigi Becali.

Becali a explicat care sunt urmatorii pasi pe care echipele din Liga I ii vor face. Miza este desfiintarea Ligii Profesioniste de Fotbal si constituirea unui nou for.

"Federatia este obligata sa verifice periodic activitatea Ligii, dar nu a facut-o. Acum, Federatia trebuie sa preia activitatea Ligii si sa desfiinteze Liga definitiv pentru ca functioneaza fraudulos", a completat Becali.

De ce au trecut zece ani pentru a iesi la iveala acest lucru? "Noi, cand ceream acte, nu ne dadea Mitica actele. Acum noroc ca le-a cerut DNA-ul", sustine Becali.

Totusi, Becali sustine ca rezultatele din ultimii zece ani nu vor fi anulate. "Noi suntem afiliati la Federatie, nu se pot anula rezultatele. Noroc ca Federatia a activat corect pentru ca se anulau toate rezultatele", a explicat el.

Onlinesport


Becali: "De zece ani, fotbalul din Romania e fraudulos". Miza este crearea unei noi Ligi 1