Liga 1

Studiu: Cei mai respectati oameni din fotbalul romanesc

Gigi Becali este cel mai respectat om din fotbalul românesc, dupa cum îl apreciaza 17 la suta dintre români, conform unui raport de cercetare efectuat de IRES, intitulat "Românii si fotbalul".
Cei mai respectati oameni din fotbalul românesc sunt Gigi Becali (17 la suta) si Gica Hagi (15 la suta). Acestia sunt urmati de Gica Popescu, cu 4 la suta dintre mentiuni, Mircea Lucescu (3 la suta) si Cristian Borcea si Ionut Lupescu cu câte 2 la suta, în timp ce multe alte nume sunt mentionate în proportie mai scazuta.

Cu toate ca este si cel mai respectat om din fotbalul românesc, Gigi Becali este vazut si drept omul care face de rusine fotbalul românesc, întrunind cel mai mare numar de mentiuni – 19 la suta. Acesta este urmat de Mircea Sandu (8 la suta), Dumitru Dragomir (6 la suta), Adrian Mutu (3 la suta) si de Adrian Mititelu (2 la suta).

91 la suta dintre români au auzit de Dumitru Dragomir; dintre acestia au multa sau foarte multa încredere în el 13 la suta, în timp ce 78 la suta dintre ei au putina sau foarte putina încredere. Aceeasi proportie dintre respondenti a auzit de Mircea Sandu, acesta bucurându-se de acelasi nivel de încredere precum Dumitru Dragomir.

De Ionut Lupescu au auzit 87 la suta dintre români; 40 la suta dintre acestia au multa sau foarte multa încredere în acesta, în timp ce 50 la suta au putina sau foarte putina încredere.

Ion Craciunescu este cunoscut de 79 la suta dintre români; dintre acestia, 46 la suta au multa sau foarte multa încredere în acesta, în timp ce 44 la suta au putina sau foarte putina încredere. De Vasile Avram au auzit 54 la suta dintre români – acesta bucurându-se de multa sau foarte multa încredere din partea a 8 la suta dintre acestia, 82 la suta acordându-i putina sau foarte putina încredere.

Gigi Becali este cunoscut de majoritatea românilor; se bucura de multa sau foarte multa încredere din partea a 34 la suta dintre acestia si de putina sau foarte putina încredere din partea a 61 la suta. De Cristian Borcea au auzit 92 la suta dintre români. 18 la suta au mai degraba multa încredere în acesta, în timp ce 75 la suta tind sa îi acorde putina sau foarte putina încredere. Nicolae Badea este cunoscut de 63 la suta dintre respondenti; 23 la suta au multa sau foarte multa încredere în acesta, iar 67 la suta au putina sau foarte putina încredere în acelasi personaj. De George Copos au auzit 93 la suta dintre români; 19 la suta au mai degraba multa încredere, iar 74 la suta au mai degraba putina încredere în acesta.

Arpad Paszkany este cunoscut de 52 la suta dintre respondenti. Dintre acestia au multa sau foarte multa încredere în omul de afaceri 34 la suta, iar 59 la suta au putina sau foarte putina încredere. De Adrian Mititelu au auzit 77 la suta dintre români – 17 la suta au multa încredere în acesta, iar 74 la suta au mai degraba putina încredere în acest personaj. Marian Iancu este cunoscut de 64 la suta dintre respondenti, dintre care au mai degraba multa încredere în el 25 la suta, iar 69 la suta au mai degraba putina încredere în acesta. De Marius Stan au auzit jumatate dintre români; 37 la suta au multa încredere în acesta, iar 55 la suta au putina încredere.

Studiul a fost realizat telefonic, în 1-2 noiembrie, pe un esantion de 1.546 indivizi, reprezentativ la nivel national, cu o eroare maxima tolerata de ±2,5%.

Mediafax



Studiu: Cei mai respectati oameni din fotbalul romanesc