Liga 1

Suporterii Universitatii Craiova au fost amendati cu 3.500 lei

Cinci suporteri ai echipei Universitatea Craiova, ridicati de jandarmi din fata sediului DNA, au fost sanctionati, luni, cu amenzi în valoare totala de 3.500 de lei pentru tulburarea linistii publice, se arata într-un comunicat al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.
"Cinci persoane au fost sanctionate contraventional pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind sanctionarea faptelor de încalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, conform art. 3 punctul 2(constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a savârsi atiuni ilicite, contrare ordinii si linistii publice si normelor de convietuire sociala, precum si actele de încurajare sau sprijinire, sub orice forma, a unor astfel de grupuri de persoane, care incita la dezordine sociala) coroborat cu art. 3 punctul 25 (tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma) cu amenzi în valoare totala de 3.500 de lei", se arata în comunicat.

Jandarmeria sustine ca fanii formatiei oltene erau cunoscuti ca persoane cu un "comportament antisocial". "În data de 31.10.2011, Jandarmeria Capitalei a intervenit pentru a preveni activitatea de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, pe Str. Stirbei Voda din Sector 1, în zona sediului Directiei Nationale Anticoruptie, a unui grup de persoane, cunoscute ca suporteri ai echipei Universitatea Craiova, care doreau sa-si manifeste dezacordul fata de masurile luate împotriva echipei. Echipajul Jandarmeriei care a ajuns la fata locului a identificat sase persoane care nu-si justificau prezenta în acel loc, le-au legitimat si le-au adus la cunostinta prevederile legale care reglementeaza conditiile de participare si desfasurare la astfel de activitati. Participantii sunt cunoscuti ca persoane cu antecedente de tulburare a ordinii publice cu ocazia diferitelor competitii sportive si cu un comportament antisocial, iar asupra lor au fost gasite bannere inscriptionate cu mesaje «Vinovatii sa plateasca pentru suferinta noastra» si «Dreptate pentru Craiova», pe care doreau sa le afiseze", se mai mentioneaza în comunicatul Jandarmeriei.

Suporterii Universitatii Craiova au venit luni dimineata, în fata sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde era asteptat Mircea Sandu, pentru audiere în dosarul excluderii Universitatii Craiova. Acestia si-au motivat prezenta în fata DNA prin faptul ca doresc sa-l intimideze pe presedintele Federatiei Române de Fotbal, întrucât de ani de zile, Sandu "îsi bate joc" de echipa craioveana prin deciziile pe care le-a luat la nivelul federatiei. Suporterii au mai sustinut ca de când este la conducerea FRF, Sandu a acaparat institutia si o controleaza cum vrea el, astfel ca ar trebui sa plece "în catuse" de la DNA.

Procurorul care instrumenteaza cazul dezafilierii Universitatii Craiova a decis, vineri, în acord cu avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, ca presedintele FRF sa fie audiat luni la sediul DNA.

La sediul DNA s-au aflat, vineri, si noua suporteri ai Universitatii Craiova, acestia parasind zona înainte de sosirea a doua dube pline cu jandarmi.

În dosarul excluderii Universitatii Craiova au fost puse sub învinuire Federatia Româna de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal. Mai sunt învinuiti presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Acestia sunt învinuiti de abuz în serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru si risca o pedeapsa cuprinsa între sase luni si 15 ani de închisoare.

Mediafax



Suporterii Universitatii Craiova au fost amendati cu 3.500 lei