Liga 1

Primul esec pentru CFR la ultimul amical

CFR Cluj a suferit prima infrangere in campania de amicale din aceasta vara, fiind invinsa de SC Freiburg cu 2-1. Clujenii au deschis scorul prin Gabi Muresan in startul reprizei secunde, nemtii marcand apoi de doua ori prin Reisinger si Cisse. Cristi Bud a fost eliminat in finalul meciului pentru lovire cu cotul.
Ardelenii au avut initiativa in startul meciului, reusind sa-si creeze cateva ocazii in primele minute. Gabi Muresan a sutat senzational de la centrul terenului putin pe langa poarta in minutul 3, tot el fiind aproape de gol cateva minute mai tarziu cand portarul nemtilor i-a furat mingea.

Sougou si Kapetanos au trecut amandoi pe langa minge la doar 3 metri de poarta in aceeasi faza din minutul 14, la o centrare excelenta de pe stanga.

Nemtii au inceput apoi sa preseze tot mai mult si sa impinga jocul spre poarta lui Nuno Claro, care a avut destul de lucru la suturile adversarilor. Insa fundasii echipei din Gruia si portarul clujenilor au stat bine in teren in defensiva si au tinut tabela intacta pana la pauza.

Debutul partii secunde a apartinut ca si startul meciului tot clujenilor. Iar la doua minute de la reluare, Gabi Muresan a deschis scorul pentru CFR cu un sut superb cu stangul din marginea careului. Sougou putea duce scorul la 2-0 dupa 10 minute, cand a patruns spectaculos in viteza pe stanga si a sutat din alergare la coltul scurt, insa nu l-a putut invinge pe portarul german.

Minutul 64 a adus primul gol incasat de CFR in cele opt meciuri amicale jucate in aceasta vara. Rada a gresit o degajare in zona centrala, Reisinger a profitat si a scapat singur spre poarta, invingandu-l pe Minca fara prea multe probleme cu un sut pe jos.

Cu 10 minute inainte de final, Minca a fost simplu spectator la al doilea gol al nemtilor. Cisse a primit o pasa inalta langa bara din stanga si a trimis puternic cu capul in diagonala, ducand pe Freiburg in avantaj pe tabela.

La cateva minute distanta Emmanuel Kone a avut in fata golul egalarii, insa sutul sau a ocolit de putin poarta nemtilor. Dorinta tot mai mare a clujenilor de a scoate un rezultat pozitiv, a dus la un joc mai incrancenat, iar in minutul 87 Cristi Bud a vazut direct cartonasul rosu pentru o lovire cu cotul.

Ioan Hora ar fi trebuit sa intre in locul lui Bud pe teren, insa arbitrul l-a trimis inapoi pe margine deoarece jucatorul accidentat de Bud n-a mai putut continua meciul, iar nemtii nu mai aveau rezerve la dispozitie. Intrarea lui Hora ar fi facut ca CFR sa termine meciul in 11 jucatori desi au avut un eliminat, in timp ce Freiburg ar fi terminat doar in 10.

Irina Maxim


Primul esec pentru CFR la ultimul amical