Liga 1

Victorie dramatica a lui Dinamo in fata Branestiului

Dinamo a scapat ca prin urechile acului de o umilinta in penultima etapa in fata retrogradatei Victoria Branesti. Elis Bakaj a deschis scorul inca din minutul 2, insa Dinamo s-a trezit egalata din penalty in startul reprizei secunde. Djakaridja Kone a dus Dinamo din nou in avantaj in minutul 64, insa ultimul sfert de ora a fost dramatic pentru cainii rosii. Portarul Balgradean a fost eliminat si in poarta a intrat fundasul Barboianu, insa Branestiul nu a amenintat deloc poarta adversa desi avea superioritate numerica. Au facut-o tot dinamovistii, care au inchis tabela la 3-1 prin golul lui Danciulescu.
Doar doua minute a rezistat deja retrogradata Victoria Branesti fara sa primeasca gol in Stefan cel Mare. Dinamo a pornit ca din pusca, iar in minutul 2 Elis Bakaj a deschis scorul cu un sut puternic din coltul careului mic, dupa o centrare si o faza personala  a lui Marius Alexe.

Desi parea ca meciul se indreapta spre un joc dominat autoritar de dinamovisti, partida a suferit o transformare brusca. Dinamo a predat inexplicabil armele, s-a retras in propria jumatate si a asteptat linisita atacurile in valuri ale ilfovenilor.

Victoria Branesti nu a asteptat prea multe invitatii la atac si a luat cu asalt jumatatea adversa. Bogdan Oprea, Razvan Avram si Vali Simion au fost principalele surse de pericol la poarta lui Balgradean, insa portarul dinamovist a fost intrebuintat prea putin de suturile si centrarile oaspetilor.

Abia dupa o jumatate de ora de odihna in defensiva au decis elevii lui Andone sa mai joace si fotbal. Zie Diabate a fost aproape de 2-0 in minutul 33, cand a scapat pe contraatac si a sutat din unghi, dar Poverlovici a respins, apoi Georgian Paun (37') a tras la poarta, Bordeanu reusind sa respinga, iar dupa cateva minute foarfeca spectaculoasa dar ratata a lui Catalin Munteanu l-a facut pe Liviu Ganea sa lufteze din cativa metri. Ultima ocazie de gol a primei parti i-a apartinut tot lui Ganea care a trimis pe langa poarta in minutul 43 centrarea lui Barboianu.

Pentru a mai diversifica atacul, Andone l-a trimis la pauza in teren si pe experimentatul Danciulescu in locul ratangiului Liviu Ganea. Insa cei care au avut prima ocazie mare de gol au fost ilfovenii. Dragos Grigore a pierdut inexplicabil mingea in marginea propriului careu, Razvan Avram a stat perfect la panda, a scapat singur in careu cu Balgradean insa a tras direct in portar de la doar cativa metri ratand o uriasa sansa de egalare.

Dinamovistii n-au receptionat semnalul de alarma tras de Avram, dar nici atentionarile venite de pe margine cand Nicolae Zuluf a intrat in teren pentru oaspeti, desi cainilor li s-a spus sa fie atent la viteza atacantului de la Branesti. Chiar Zuluf a fost cel care a obtinut in minutul 56 penalty pentru Victoria, dupa ce a fost oprit doar prin fault de Barboianu in careu din actiunea lui fulgeratoare. Sorin Ispir a transformat de la 11 metri si a produs socul in teren, in tribune, dar si pe tabela unde a egalat.

Socati de golul primit, dinamovistii au clacat in minutele urmatoare, cand iar Zuluf si apoi Ispir au trecut incredibil pe langa gol. Zuluf a sutat direct in Balgradean, mingea a sarit apoi la Ispir care nu si-a cadrat sutul din alergare. Andone a reactionat prompt si l-a aruncat in teren pe Gabi Torje, echilibrand astfel raportul vitezei la constructie.

Iar acest lucru s-a vazut in cateva minute, Torje fiind cel care a obtinut lovitura libera in urma careia Dinamo a preluat iar conducerea. Centrarea din faza fixa a ajuns cu mare sansa la Kone, acesta s-a trezit cu mingea la picior in 7 metri si a sutat fara sa stea pe ganduri din intoarcere in plasa.

Vazand ca este iar la conducere pe tabela, Dinamo si-a desconsiderat din nou adversarul si mai ales pe Zuluf. Iar atacantul rapid al oaspetilor o fost scapat iar usor din marcaj in minutul 75. Balgradean a iesit din propriul careu sa-l blocheze pe Zuluf, dar l-a faultat si a fost eliminat, fiind in pozitie de ultim aparator. Cum Andone epuizase toate schimbarile, in poarta a intrat Barboianu pentru ultimul sfert de ora al meciului.

Insa ilfovenii au parut surprinsi de postura in care s-au trezit. In superioritate numerica si cu un fundas intre buturile echipei adverse, jucatorii Victoriei Branesti parca s-au temut sa atace poarta lui Dinamo. Si dupa sapte minute in care n-au incercat deloc sa traga la poarta, oaspetii au fost surprinsi pe contraatac, Torje a pasat excelent pentru Danciulescu, iar acesta a marcat pentru 3-1 la meciul sau cu numarul 450 in Liga 1. Pana la final, doar Dinamo a mai avut o sansa de a marca, Branestiul stand la distanta de poarta aparata mai mult cu prezenta de Barboianu.

Onlinesport: Irina Maxim


Victorie dramatica a lui Dinamo in fata Branestiului