Liga 1

Brasovul a invins Pandurii in ultimul meci sub Tampa

FC Brasov a castigat ultimul meci disputat in fata propriilor suporteri in acest sezon, impunandu-se cu 3-2 in fata celor de la Pandurii Tg. Jiu. Ilyes a deschis scorul din penalty in minutul 7, Cardoso a marit avantajul dupa pauza, Vranjes a transformat si el un penalty in minutul 63, iar Majernik a marcat pentru 3-1 in minutul 83, pentru ca Jaka Stromajer sa inchida tabela in prelungiri.
Doua echipe fara nicio grija in acest final de sezon, Brasov si Pandurii, si-au dat intalnire pe stadionul Tineretului de la poalele Tampei intr-un meci fara suflu si fara istoric. Ritm anemic, multe faulturi si intreruperile aferente au caracterizat jocul in primele minute.

Pentru a mai anima situatia, Viera a intervenit prea tarziu la minge in propriul careu in fata lui Cardoso, l-a agatat pe jucatorul Brasovului si a dat motive pentru penalty. Iar Andrei Chivulete nu a stat deloc pe ganduri si a indicat punctul cu var. Robert Ilyes a transformat cu siguranta si a deschis scorul pentru Brasov in minutul 8.

Prima actiune concreta de atac a meciului si prima minge trimisa spre poarta, cu exceptia sutului din care s-a deschis scorul, a venit abia in minutul 32. Atunci Majernik a deviat putin pe langa poarta o centrare din lovitura libera a brasovenilor.

Marcatorul primului gol n-a terminat prima repriza in teren, fiind inlocuit din cauza unei accidentari inca din minutul 37. Asta dupa ce Antonio Conceicao incepuse meciul cu doar trei jucatori de camp pe banca de rezerve. La doua minute distanta, gorjenii au solicitat intemeiat un penalty dupa ce Brata a fost impiedicat de Stanga sa sara la o centrare, insa Chivulete a lasat jocul sa continue.

Plictisit de evolutia anosta a celor doua echipe, care parca au jucat cu frana de mana trasa, arbitrul nu doar ca nu a acordat prelungiri pentru prima repriza, desi se efectuase o modificare, ba chiar a fluierat pauza cu cateva secunde mai devreme.

Repriza a doua a fost putin mai animata. Trupa lui Grigoras a revenit mai montata de la cabine si Bacila putea egala la cateva minute de la reluarea meciului, insa sutul sau puternic a ocolit de putin poarta. Replica stegarilor a venit in minutul 52, in urma unui contraatac cinci contra trei al Brasovului. Insa Mateiu si-a batut joc de faza si a sutat mult peste poarta din pozitie foarte buna. Brata a procedat apoi aproximativ la fel, sutand aiurea din pozitie excelenta, irosind iar o buna oportunitate de egalare.

In minutul 58 scorul a devenit 2-0 in favoarea gazdelor. Cristescu a creat o faza sperba in atac, a pasat pana la urma la Cardoso, al carui sut sec din centrul careului l-a lasat fara sanse pe Lazar. A fost al doilea gol al brasovenilor la doar al doilea sut trimis de ei pe cadrul portii adverse.

Daca in finalul primei reprize n-a schitat niciun gest la solicitarile de penalty ale oaspetilor, in minutul 62 Andrei Chivulete a acordat penalty pentru Pandurii fara sa i-o fi cerut nimeni. Brata a cazut teatral in careu dupa ce Majernik a incercat sa intervina la minge dar fara sa-l atinga pe jucatorul gorjenilor, iar arbitrul s-a lasat pacalit. Vranjes a executat cu destule emotii, portarul Marc ghicise coltul, insa n-a putut impiedica mingea sa intre in poarta si trupa lui Grigoras a redus din diferenta.

Insa tot brasovenii au ramas mai periculosi in atac, iar in minutul 83 si-au marit iar avantajul la doua goluri. Majernik s-a demarcat simplu in careu la o centrare de pe dreapta din lovitura libera si a reluat sec cu latul in plasa din doar cativa metri. Cu un ultim efort, Pandurii a redus iar avantajul gazdelor pe final, Stromajer marcand in primul minut de prelungiri, inchizand astfel si tabela.

Onlinesport: Irina Maxim


Brasovul a invins Pandurii in ultimul meci sub Tampa