Liga 1

Dinamo a surclasat din nou Bistrita

Dinamo s-a impus fara emotii pe teren propriu cu Gloria Bistrita, invingand cu un categoric 3-0 o echipa fara resurse a bistritenilor. Scorul a fost deschis de Ganea, cu un gol marcat cu mana, avantajul fiind marit de Bakaj si apoi Torje. Bistritenii au avut ocazii putine abia pe final de meci, nereusind nici macar un gol de onoare.
Desi au anuntat ca singurul lor gand este victoria in Stefan cel Mare, bistritenii au inceput foarte slab meciul, permitand dinamovistilor sa domine copios o buna parte din prima repriza.

Sarjele ofensive ale "cainilor rosii" au venit pe banda rulanta la poarta lui Albut, centrarile lui Torje din actiune si ale lui Patrascu din faze fixe, aducand mai mereu pericol la poarta Gloriei. Abia dupa un sfert de ora de joc au reusit bistritenii sa scape din corzi, insa prima actiune mai consistenta de atac a Gloriei s-a incheiat cu un sut pe langa poarta.

Minutul 20 a adus primul gol al meciului, in urma unui contraatac fulgerator al dinamovistilor. Torje a scapat fenomenal pe dreapta, a centrat superb in gura portii pentru Liviu Ganea, iar acesta a impins mingea in plasa din apropierea liniei portii, dupa ce Calin Albut a fost depasit total de faza si de centrarea lui Torje. Golul a fost validat de arbitrul Lucian Rusandu, desi Ganea a impins cu mana mingea in poarta.

Partida a continuat cu Dinamo la carma jocului, singurul moment cand s-au aratat cu adevarat periculosi ardelenii fiind cel din minutul 32, cand Bajenaru a sutat frumos din voleu de la marginea careului, insa Balgradean a intervenit cu o parada de exceptie pe linia portii.

Nici n-au apucat bine bistritenii sa-si faca planul de atac in repriza secunda, ca scorul a ajuns la 2-0. Desi partida s-a jucat cu portile inchise, accesul fanilor fiind interzis pe stadion, meciul a avut un spectator, acela fiind chiar portarul Bistritei, care, in minutul 47, a ramas masca la sutul din voleu expediat superb de Elis Bakaj din 14 metri.

Ardelenii puteau reveni in joc dupa aproape 10 minute, in urma unui corner de pe dreapta. Centrarea a ajuns excelent la Szukala, dar lovitura puternica de cap a fundasului german a trecut putin peste poarta. La faza urmatoare de atac a cainilor rosii, Tucudean putea majora diferenta pe tabela. Torje a centrat foarte bine de pe stanga, Rubio a trimis cu capul scurt pana la Tucudean, al carui sut din nici 6 metri a ocolit incredibil bara din stanga.

Pana la urma, golul al treilea al alb-rosilor a venit in minutul 74, in urma unei greseli impardonabile a lui Anton. Tanarul fundas al Bistritei a respins eronat spre propriul careu o minge servita pe tava pentru Gabriel Torje, care a sutat magnific din saritura la paianjen. Albut nici n-a vazut mingea care a trecut in viteza pe langa el.

Cu sase minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Bistrita a trecut pe langa golul de onoare de doua ori in aceeasi faza. Mai intai Mandea a scapat singur in careu cu Balgradean, a amanat prea mult sutul pentru ca apoi executia sa sa fie respinsa de pe linia portii. Mingea a sarit la Szukala, dar nici acesta nu a reusit sa inscrie, trimitand pe langa bara din dreapta din doar cativa metri.

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo a surclasat din nou Bistrita