Liga 1

Lista echipelor care nu au voie sa promoveze timp de trei ani

Divizionarele secunde UTA (seria I) si Viitorul Constanta (seria a II-a) se afla printre cluburile care nu au voie sa promoveze timp de trei sezoane într-o liga superioara, ca urmare a aplicarii prevederilor articolului 5 bis din ROAF, aprobat, joi, de Comitetul de Urgenta al FRF, informeaza frf.ro.
FRF sustine ca în urma aplicarii articolului respectiv, cluburile care au efectuat operatiuni juridice începând cu anul 2008 intra sub incidenta prevederilor regulamentare, neavând dreptul de promovare într-o categorie competitionala superioara pentru o perioada de trei ani din momentul afilierii clubului respectiv la FRF.

UTA ocupa, dupa disputarea turului Ligii a II-a, seria I, locul cinci, cu 24 de puncte, la patru puncte de ultima pozitie promovabila, ocupata de Petrolul Ploiesti.

Viitorul Constanta se afla pe locul cinci, cu 24 de puncte, la 10 puncte de Sageata Navodari, ocupanta pozitiei secunde în seria a II-a a Ligii a II-a.

Cluburile care nu au voie sa promoveze timp de trei ani sunt:

      SC FC UTA SA - afiliat în 2010,

      SC FC Silvania SA - afiliat în 2008,

      SC FC Viitorul Constanta SA - afiliat în 2009,

      FCM Onesti - afiliat în 2010,

      SC FC Voluntari SA - afiliat în 2010,

      AS CS Buftea - afiliat în 2010,

      CS Balotesti - afiliat în 2010,

      FC Chindia Târgoviste - afiliat în 2010,

      AFC Filipestii de Padure - afiliat în 2010,

      SC FC Drobeta SA - afiliat în 2010,

      SC Sport Club FC Piatra Olt SA - afiliat în 2010,

      FC Hunedoara - afiliat în 2010,

      CS FC Maramures Universitar Baia Mare - afiliat în 2010,

      CS FCM Alexandria - afiliat în 2009,

      CS Sportul Visina Noua - afiliat în 2009,

      CS Argesul Mihailesti 2009 - afiliat în 2009,

      AFC Odorheiul Secuiesc - afiliat în 2009,

      CS Minerul Motru 2008 - afiliat în 2009,

      FCM Avântul Reghin - afiliat în 2009,

      Sport Club Municipal - Petrotub Roman - afiliat în 2009,

      CSM Pascani - afiliat în 2009.

"Cluburile care considera ca operatiunile juridice efectuate nu au fost determinate de scopul obtinerii unui drept de participare în competitiile organizate de FRF prin eludarea principiului meritului sportiv se pot adresa organismelor jurisdictionale prevazute în alin. 4 al art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activitatiii Fotbalistice", se mai arata pe site-ul oficial al FRF.

Comitetul de Urgenta al FRF a introdus un nou articol în ROAF, prin care se interzic schimbarea sediului unui club, schimbarea denumirii sau cesiunea de actiuni între diferite grupari, divizarea sau comasarea unui club, schimbarea actionariatului în vederea promovarii sau obtinerii licentei.

Potrivit site-ului FRF, articolul 5 bis, "Integritatea competitiilor, Principiile de promovare si retrogradare", care a intrat deja în vigoare, prevede, printre altele, urmatoarele:

"(...) 3. Modificarea formei juridice sau a structurii unui club pentru a facilita calificarea pe merit sportiv sau/si primirea unei licente pentru campionatul unei ligi nationale, în detrimentul integritatii sportive a unei competitii, este interzisa. Aceasta include, de exemplu: schimbarea sediului, schimbarea denumirii sau cesiunea de actiuni între diferite cluburi, precum si divizarea sau comasarea unui club, schimbarea actionariatului. (...) 5. Pentru încalcarea dispozitiilor alin. 3, cluburile respective vor fi sanctionate cu interzicerea dreptului de promovare într-o categorie superioara pentru 3 ani competitionali".

Constatarea abaterilor de la principiile de promovare si retrogradare, precum si solutionarea eventualelor litigii sunt de competenta Comisiei de Disciplina a FRF, iar hotarârea acesteia va putea fi atacata cu recurs la Comisia de Recurs a FRF.

Mediafax


Lista echipelor care nu au voie sa promoveze timp de trei ani