Liga 1

U Cluj si Tg. Mures au terminat cu o remiza turul de campionat

Universitatea Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu de la Alba Iulia cu FCM Tg. Mures. Scorul a fost deschis de Vagner, in minutul 3, egalarea venind din lovitura libera executata de Claudiu Niculescu in minutul 28. Ambele echipe au avut numeroase ocazii de gol pana la final, clujenii avand si o bara prin acelasi Niculescu.
Daca in anii trecuti intalnirea dintre U Cluj si FCM Tg. Mures reprezenta derby-ul Ardealului in esalonul secund, in 2010 intalnirea dintre cele doua echipe in Liga 1 a fost prima din istorie, U Cluj si FCM Tg. Mures nejucand niciodata fata in fata pe prima scena a fotbalului romanesc.

Meciul a inceput intr-un ritm excelent, iar la doar 3 minute de la fluierul de start, Alexandru Vagner a deschis scorul cu un sut sec din careul mic, dupa o excelenta pasa de pe stanga de la Astafei. La cateva minute distanta, acelasi Vagner a pasat spectaculos cu calcaiul in careu pentru Florin Dan, dar sutul acestuia s-a lovit de Ungurusan, pozitionat foarte bine pe traiectoria mingii.

Jocul s-a mutat imediat la poarta cealalta, unde Claudiu Niculescu a trimis cu capul putin pe langa bara din stanga, in urma unui corner de pe dreapta. A doua mare ocazie a gazdelor a venit in minutul 18, cand Machado a patruns periculos in careu, a trecut de doi adversari, dar nu l-a putut depasi si pe italianul Caparco. Intra timp, ambele echipe au efectuat cate o schimbare. Muresenii l-a pierdut pe marcatorul Vagner din cauza unei accidentari, in locul sau intrand Bitis, in timp ce la clujeni a intrat Ionescu in locul lui Balde.

Trupa lui Ionut Badea a cerut penalty in minutul 25, acuzand un penalty in careul advers, dar arbitrul a lasat jocul sa continue. Pana la urma, golul egalizator a venit dupa trei minute, cand Claudiu Niculescu a executat perfect in stilul caracteristic o lovitura libera din lateral stanga, trimitand mingea direct la vinclu. Tot Niculescu putea sa-i duca pe clujeni in avantaj in minutul 34, insa scarita sa peste portarul muresenilor a intalnit transversala.

Partida si-a pastrat ritmul alert de joc si in repriza secunda, cand cele doua formatii au alternat ocaziile de gol la cele doua porti. Mai intai Issa Ba a avut sansa sa inscrie, insa sutul sau s-a lovit de Bostina, apoi Machado a scapat singur in careu cu Caparco, dar si-a facut prea lung mingea si portarul a intervenit, pentru ca dupa cateva minute, Astafei sa treaca aproape de gol, sutul sau in diagonala pe langa Hutan ocolind de putin coltul lung.

Cu 10 minute inainte de final, cel mai periculos jucator al clujenilor, Claudiu Niculescu, a fost din nou aproape de dubla, dar sutul sau violent din alergare a fost parat salvator de portarul muresenilor. Replica a venit imediat si la cealalta poarta, unde Didi a trimis cu capul din apropiere, insa Zsolt Szilagy a respins de pe linia portii. Tot de pe linia portii a respins si Caparco la cateva secunde distanta lovitura de cap a lui Machado.

Universitatea Cluj: 12. Hutan - 18. Ungurusan, 4. Z. Szilagyi, 25. D. Munteanu, 3. Mendy - 16. Delgado (10. Pacurar '72), 24. Balde (6. Ad. Ionescu '18), 22. Bostina, 14. Pit (7. Acosta '61) - 9. Niculescu, 11. Machado. Antrenor: Ionut Badea.

FCM Târgu Mures: 1. Caparco - 20. Pop, 6. Sosa, 28. L. Munteanu, 8. Vârtic, 24. L. Szilagyi - 25. Vagner (18. Bitis '12, 5. Onicas '84), 19. Fl. Dan (29. Didi '74), 90. Ba, 7. Stânga - 21. Astafei. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Cartonase galbene: Bostina '52, Delgado '64, Pacurar '85 / Astafei '44, Ba '71, Didi '75, Sosa '83, L. Szilagyi '88, Caparco '90+2.

Arbitri: Florin Marcu (central) - Octavian Sovre, Marius Nicoara (asistenti) - Florin Ghimbasan (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


U Cluj si Tg. Mures au terminat cu o remiza turul de campionat