Liga 1

Dinamo a castigat lejer cu Victoria Branesti

Dinamo a invins in deplasarea de la Buzau pe Victoria Branesti cu 4-2, dupa ce la pauza a intrat la vestiare cu avantaj de doar un gol, cel reusit de Danciulescu in minutul 28. Repriza secunda a adus cinci goluri, trei pentru Dinamo, marcate de Kone Rubio si autogolul lui Iacob, pentru ca Victoria sa inscrie de doua ori prin Maghici si Simion in inferioritate numerica, Sergiu Bar fiind eliminat in minutul 59.
Favorita la castigarea celor trei puncte pe hartie, Dinamo a demonstrat ca este favorita si in teren, incepand meciul in ofensiva. Prima amenintare la poarta Branestiului a venit putin dupa startul meciului, Georgian Paun fiind gasit excelent de Adrian Cristea in fata portii, insa tanarul atacant a gresit executia.

Victoria Branesti a dat impresia in minutul 10 ca nu face doar prezenta in aceasta partida, iar Olariu a fost aproape sa deschida scorul, producand prima mare ocazie de gol. Insa sutul sau pe jos din marginea careului a fost scos in extremis de Dolha de la coltul scurt.

Aceasta a fost, de fapt, singura faza in care gazdele si-au facut simtita prezenta in ofensiva. Pana la pauza au facut doar figuratie la mijlocul terenului, trecand rar in jumatatea adversa. Echipa antrenata de Ilie Stan a fost tinuta in corzi de ofensiva dinamovista, care in minutul 13 a fost din nou aproape de gol. Paun a patruns frumos pe dreapta si a pasat superb in centru la Catalin Munteanu, dar sutul acestuia din alergare s-a oprit in bara din stanga a portii lui Niculescu.

Pana la urma, Dinamo a reusit sa treaca in avantaj pe tabela in minutul 28, cand Ionel Danciulescu a reusit sa deschida scorul cu un sut plasat din 8 metri, dupa ce a primit o pasa fenomenala la intalnire in careu de la Georgian Paun.

Repriza secunda a inceput tot cu Dinamo in atac, iar in minutul 52 Djakaridja Kone a marcat primul sau gol in campionat pentru Dinamo, cu o lovitura de cap din careu dupa o centrare excelenta a lui Paun din lovitura de colt. Cateva minute mai tarziu, Marius Alexe a obtinut un penalty pentru oaspeti, dupa ce a fost tinut in careu de Sergiu Bar, care  a si fost eliminat.

Stoicescu a reusit sa pareze sutul slab al lui Adrian Cristea de la punctul cu var, insa n-a mai izbutit sa se opuna sutului din lateral al lui Oscar Rubio. Avantajul de trei goluri al dinamovistilor le-a dat acestora un sentiment de liniste. De relaxarea elevilor lui Ioan Andone au profitat imediat gazdele, care, desi erau in inferioritate numerica, au reusit sa reduca din diferenta in minutul 62, prin Casian Maghici.

Diferenta de trei goluri de pe tabela s-a refacut insa dupa cinci minute. Marius Alexe a tras cu putere din careu la coltul lung, Iacob s-a aflat pe traiectoria mingii, pe care a deviat-o in propria poarta la coltul scurt, Stoicescu fiind deja plecat sa pareze la cealalta bara. Din nou s-au relaxat dinamovistii si iar au profitat jucatorii Branestiului, care au marcat al doilea lor gol prin Valentin Simion in minutul 71.

Intre timp, la Victoria Branesti a intrat in teren si Florentin Petre, fostul mijlocas dinamovist, care a revenit sa joace in Liga 1 dupa patru ani in care a evoluat in strainatate. Pentru ultimele trei minute ale meciului, cele de prelungiri, in teren a intrat si Rafael Stanescu, a flat la meciul de debut pentru Dinamo.

Victoria Branesti: 27. Stoicescu - 2. Maghici, 5. Sg. Bar, 23. Isac (10. Oprea '46), 16. Nicola - 30. Avram, 15. Iacob, 8. D. Popa, 17. Olariu, 4. Nicoara (34. Fl. Petre '65) - 11. Simion (9. Coman '78). Antrenor: Ilie Stan.

Dinamo: 12. Dolha - 3. Rubio, 21. D. Grigore (30. Garat '80), 4. Moti, 2. Diabate - 14. Paun (16. Bordeanu '90+1), 5. Kone, 7. Munteanu, 20. Ad. Cristea (22. R. Stanescu '90+1) - 10. Alexe, 15. Danciulescu. Antrenor: Ioan Andone.

Cartonas galben: Grigore '69

Cartonas rosu: Bar '58

Arbitri: Adrian Comanescu (central) - Florin Paunescu, Nicolae Meghesan (asistenti) - Florin Miron (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo a castigat lejer cu Victoria Branesti