Liga 1

Pandurii a intors scorul si a castigat cu Brasovul

Pandurii Tg. Jiu a castigat partida de pe teren propriu cu FC Brasov, scor 2-1, prima din cadrul etapei 16 a Ligii 1. Scorul a fost deschis de Robert Ilyes in minutul 68, dintr-un penalty acordat usor, egalarea venind de la Pintilii, in minutul 84, tot dintr-un penalty dubios. Golul victoriei a fost inscris de Apostu in prelungiri.
Partida de pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, noua casa a Pandurilor, a fost una de un slab nivel fotbalistic. Atat Pandurii, cat si FC Brasov, s-au rezumat la un joc de asteptare si de anihilare a adversarului, fazele de poarta fiind putine la numar si fara un grad ridicat de spectaculozitate.

Doar gorjenii ce au mai presat in prima repriza, Jaka Stromajer aflandu-se de cateva ori aproape de deschiderea scorului. Dar ori a reluat pe langa poarta, ori a fost blocat de portarul Minca in intentia sa de a inscrie. De cealalta parte, brasovenii au aparut si mai rar la poarta adversa, in prima repriza doar lovitura de cap a lui Majernik pe langa poarta putand fi trecuta ca ocazie a oaspetilor.

La fel de apatic a inceput si a doua repriza, insa situatia s-a transformat din minutul 67. Viera a atins mingea cu mana in propriul careu si s-a dictat penalty pentru Brasov. Gorjenii au protestat vehement la decizia centralului Mihai Prodan, insa acesta a ramas ferm pe pozitii. Robert Ilyes a transformat cu siguranta de la 11 metri si Brasovul a preluat conducerea pe tabela.

Chiar daca avea acoperire regulamentara, arbitrul a acordat usor penalty, ceea ce i-a enervat pe gorjeni. Iar acestia au inceput sa arate tot mai multi nervi in joc, tensiunea din teren accentuandu-se. Nu s-au intensificiat insa fazele de poarta, desi Pandurii incercau din rasputeri sa revina pe tabela.

Pana la urma scorul s-a echilibrat in minutul 84, tot din penalty, la fel de usor acordat ca si cel al brasovenilor. De aceasta data Nistor a sutat in forta din afara careului si l-a nimerit in mana pe Oros in careu. Oros a fost si el avertizat, dar mai avea un cartonas galben primit in prima repriza, astfel ca a fost eliminat. Probleme au fost si la executarea loviturii de pedeapsa. Pintilii si-a luat avant, dar s-a oprit inainte sa suteze, timp in care in careu au intrat si alti jucatori ai gorjenilor, abia apoi venind sutul lui Pintilii. Golul a fost validat de arbitru, desi brasovenii au cerut insistent repetarea executarii loviturii de la 11 metri.

In superioritate numerica, gorjenii au fortat pe final, iar in al doilea minut al prelungirilor Bogdan Apostu a inscris golul victoriei pentru Pandurii.

Pandurii Târgu Jiu: 80. Mingote - 7. Bacila, 3. Viera, 21. Chiriches, 29. Grecu (9. Apostu 78)- 8. Orac (17. Brata 57), 14. Voiculet, 5. Pintilii, 16. Nistor - 30. I. Iordache (23. Ad. Iordache 57), 20. Stromajer. Antrenor Petre Grigoras.

FC Brasov: 32. Minca - 20. Voicu, 15. Oros, 6. Majernik, 26. Da Silva - 11. Martinovici, 16. Viveiros (21. Rusu 78), 10. Ilyes (27. Nastasie 85), 18. Cristescu, 7. Chipciu - 17. Dedu (9. Hadnagy 59). Antrenor: Daniel Isaila.

Cartonase galbene: Viera (67) / Dedu (40), Oros (42, 83), Da Silva (69) Chipciu (90)

Cartonas rosu: Oros (83)

Arbitri: Mihai Prodan (central) - Octavian Sovre, Ioan Onicas (asistenti) - Cristina Babadac (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim


Pandurii a intors scorul si a castigat cu Brasovul