Liga 1

Rapidul s-a impiedicat la Tg. Mures

FCM Tg. Mures a produs surpriza si a invins pe teren propriu pe Rapid cu 1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de Sosa in minutul 6. Giulestenii au jucat foarte slab in prima repriza, revenindu-si abia in ultimele minute, cand au avut si cele mai mari ocazii de a marca, si chiar o bara in prelungiri.
Eliminata din Cupa Romaniei de vesnica rivala Steaua, Rapid nu si-a revenit din soc in deplasarea de la Tg. Mures, FCM controland ostilitatile pe teren mai ales in prima repriza.

Giulestenii n-au aratat mai nimic pe gazon, fazele de atac fiind slabe si ocaziile de gol prea putine pentru a periclita poarta lui Stetca. De aceea golul reusit de gazde in minutul 6 n-a venit ca o surpriza. Mingea a fost  centrata in careu din lovitura libera de Topic, Sosa s-a  debarasat rapid de marcaj si a inscris cu capul din apropiere.

Degeaba s-au chinuit rapidistii pana la pazua sa restabileasca egalitatea. Majoritate suturilor au ocolit poarta muresenilor, iar cele care au fost cadrate au fost respinse de Stetca. Cele mai mari sanse de a inscrie ale alb-visiniilor i-au apartinut lui Sburlea. Mai intai un sut-centrare de pe dreapta scos de Stetca de langa bara, apoi o lovitura de cap din cativa metri retinuta de portar pe centrul portii. O alta ocazie a oaspetilor a venit in ultimul minut dinaintea pauzei, cand Raduta a primit o pasa excelenta de la Frunza, dar mingea trimisa cu capul a trecut mult peste poarta.

Ambele echipe au pierdut cate un  jucator in prima repriza din cauza accidentarilor. Primul a iesit Marius Constantin in minutul 34, inlocuit de Glauber Berti, pentru ca apoi Tarnavean sa paraseasca terenul cu cinci minute inainte de pauza, locul sau fiind luat de Dan Roman.

La fel s-au chinuit rapidistii si in repriza secunda. Constructia greoaie a giulestenilor a adus de putine ori mingea in careul advers. Frunza a semnat prima ocazie a partii secunde in minutul 70, cand a trimis putin pe langa poarta cu un sut la coltul scurt. Trei minute mai tarziu Cassio Vargas a reluat cu capul de langa poarta, dar Stetca a scos spectaculos de sub transversala.

Disperarea si-a facut aparitia in jocul Rapidului in minutele de final, cand trupa lui Sumudica a asediat la propriu poarta adversa. Dar interventiile salvatoare ale lui Stetca si apararea organizata a FCM-ului au facut ca scorul sa ramana neschimbat, chiar daca rapidistii au avut si o bara in prelungiri prin Sburlea.

FCM Târgu Mures: 30. Stetca - 20. Pop, 4. Cordos, 3. Balau, 32. Topici - 83. Vasilache, 6. Sosa, 14. Stere (7. Stânga '66), 90. Ba - 21. Astafei (81. Donadoni '83), 11. Târnavean (17. D. Roman '40). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Rapid Bucuresti: 33. Bornescu - 2. Rui Duarte, 4. M. Antonio, 23. M. Constantin (7. Glauber '33), 19. Bozovici (6. Ezequias '52) - 81. Da Costa, 30. Spadacio, 8. Grigore, 11. Frunza - 21. Sburlea, 9. Raduta (99. Cassio '61). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Balau '9, Ba '45 / Bozovici '30, Da Costa '90, Vasilache '90+3, Glauber '90+4.

Arbitri: Ovidiu Hategan (central) - Ioan Onicas, Sebastian Stoianov (asistenti) - Marian Bordean (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Rapidul s-a impiedicat la Tg. Mures