Liga 1

Totul despre Rapid - Steaua

De la ora 20:30, Steaua revine pe terenul de cosmar din Giulesti, unde in primavara a incasat cinci goluri si a fost depasita clar la toate capitolele. Cu un moral bun dupa victoria in fata lui Utrecht, stelistii sunt condamnati sa castige pentru a ramane in cursa pentru castigarea campionatului. In caz contrar, handicapul de 11 puncte fata de Otelul Galati s-ar putea dovedi decisiv. Iata aici toate detaliile despre acest meci, de la probleme de lot pana la date statistice si echipe probabile.
Probleme de lot
Rapid: Dani Coman este accidentat si ii va lasa locul in poarta lui Mircea Bornescu. De asemenea, Rui Duarte este suspendat si va fi inlocuit de Candido Costa.
Steaua: Pe langa absenta indelungata a lui Emeghara, stelistii nu pot conta nici pe Eder Bonfim in flancul drept. Nicolita este si el suspendat pentru cumul de cartonase galbene, iar Apostol este accidentat.

Intalniri directe

Total in campionat: 104 meciuri, 26 victorii Rapid, 37 de egaluri, 41 victorii Steaua. Golaveraj 123-164
Cu Rapid gadzda: 52 de meciuri, 17 victorii Rapid, 20 de egaluri, 15 victorii Steaua, 77-75 golaveraj

Duelul antrenorilor

Giulestenii il au pe banca pe Marius Sumudica, unul dintre cei mai iubiti rapidisti in viata. Sumudica este lipsit de experienta, insa atuul sau principal este entuziasmul. Are 30 de meciuri in Liga 1, 15 victorii, 7 egaluri si 8 infrangeri. S-a intalnit o singura data cu Marius Lacatus, in primavara, cand a reusit sa invinga la Vaslui cu Bistrita, scor 1-0.

Revenit pe banca Stelei in urma cu o luna, Lacatus nu a reusit sa aduca ros-albastrilor constanta de care aveau nevoie. In plus, duelurile cu Rapid nu are nici o victorie in Giulesti in cei zece ani de antrenorat.

Cele mai clare victorii

Rapid - Steaua 2-8 (1989)
Rapid - Steaua 5-1 (2010)

Spectacol total la ultimul meci

In primavara acestui an, Rapid a obtinut cea mai importanta victorie in fata Stelei. Echipa pregatita la acel timp de Ioan Andone a castigat cu 5-1, dupa golurile lui Ionita (2), Cesinha, Constantin si Helder. Pentru stelisti a inscris Kapetanos.

Dintre cei prezenti pe teren la acel meci, in lotul Rapidului se mai afla Bornescu, Constantin, Bozovici, Costin Lazar, Grigorie, Spadacio, Herea si Cesinha. In cealalta tabara, singurii supravietuitori sunt Tatarusanu, Emeghara, Nicolita, Tanase, Stancu, Kapetanos si Surdu.

Echipe probabile:
Rapid: Bornescu - Candido, Antonio, Constantin, Bozovici - Roman, Lazar, Spadacio, Cesinha - Herea - Cassio
Steaua: Tatarusanu - Martinovici, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, Bicfalvi - Szekely, Stancu, Tanase - Surdu

Onlinesport


Totul despre Rapid - Steaua