Liga 1

Florin Tene debuteaza cu victorie pe banca Sportului

Sportul Studentesc a castigat partida de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, invingand cu 2-0 intr-o partida dominata de la un capat la celalat. Golurile studentilor au fost marcate de Tibi Balan si Dacian Varga, ultimul din penalty, alte dou penalty-uri fiind ratate in acest meci, cate unul pentru fiecare echipa. U Cluj a ramas in inferioritate numerica din minutul 75, cand Medny a fost eliminat.
La primul meci al lui Florin Tene pe banca tehnica a Sportului Studentesc, echipa din Regie a primit vizita unei alte echipe "studentesti", Universitatea Cluj, o formatie care, spre deosebire de cea gazda, avea o pozitie confortabila in clasament.

Din pozitia de "lanterna rosie" Sportul a abordat meciul destul de timid la inceput, insa cu trecerea timpului si-a dat drumul la joc si a inceput sa domine partida. Iar in minutul 21 "studentii" au reusit si deschiderea scorului, in urma unei faze fixe. Ferfelea a executat prost o lovitura libera de la mare distanta, insa mingea a ajuns cu mare noroc la Tibi Balan. Iar acesta a preluat pe punctul cu var in careul advers, s-a intors si a sutat sec pe sub portarul Hutan.

Putea sa fie 2-0 dupa cateva secunde, la urmatoarea faza de atac a gazdelor, tot din lovitura libera. De aceasta data Dacian Varga a executat prin surprindere faza fixa, mingea a ajuns la Ferfelea, dar lovitura acestuia de cap a intalnit transversala portii clujene.

In minutul 26 U Cluj a obtinut destul de lejer o lovitura de pedeapsa, dupa ce Lemnaru a cazut in careul advers in duel cu Ratiu. Insa Gabi Bostina nu a profitat de sansa oferita si a irosit penalty-ul. Acelasi lucru l-a facut si Ferfelea in minutul 35, dintr-un penalty obtinut tot de el. Hutan a intervenit fenomenal si a respins in doua randuri, impiedicand Sportul sa se desprinda pe tabela.

Marian Pana a mutat la pauza, Claudiu Niculescu si Vasile Gheorghe fiind inlocuiti cu Adrian Pit si Buhus. La prima atingere de balon Pit a produs si o mare ocazie de gol, voleul sau violent din marginea careului nefiind insa si cadrat. Sportul a dat replica prin Varga, dupa cateva minute, lovitura acestuia de cap din doar 6 metri ocolind poarta.

Echipa gazda a continuat sa domine jocul si sa preseze insistent in jumatatea adversa, iar dupa alte ocazii ale lui Tibi Balan si Varga, cel din urma a dublat diferenta de pe tabela in minutul 75, din penalty. Lovitura de pedeapsa fusese obtinuta de Ferfelea, care a fost faultat de Mendy in careu, jucatorul clujenilor fiind apoi eliminat.

Condusa la doua goluri diferenta si cu un om in minus, Universitatea Cluj n-a mai avut puterea sa revina pe final, studentii controland ostilitatile pana la ultimul fluier al arbitrului.

Sportul Studentesc: 12. V. Niculescu - 15. Ciupe, 24. Patriche, 27. Ratiu, 4. Cazan (29. Farmache '52) - 30. Irimia, 7. Patrascu (19. Cruceru '82) - 10. Ferfelea, 28. T. Balan, 20. Varga - 9. Curelea (25. Dobre '88). Antrenor: Florin Tene.

Universitatea Cluj: 12. Hutan - 18. Ungurusan, 4. Szilagyi, 13. Izvoranu, 3. Mendy - 28. V. Gheorghe (14. Pit '46), 8. Reinaldo, 10. Pacurar, 22. Bostina (7. Acosta '72)- 27. Lemnaru, 9. Cl. Niculescu (2. Buhus '46). Antrenor: Marian Pana.

Cartonase galbene: Varga '24, Ferfelea '35, Ciupe '70, Ratiu '79 / Izvoranu '29, Mendy '32, '74, Ungurusan '39, Szilagyi '57

Cartonas rosu: Mendy '74

Arbitri: Augustus Constantin (centru) - Ovidiu Artene, Daniel Hulubei (asistenti) - Florin Miron (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim


Florin Tene debuteaza cu victorie pe banca Sportului