Liga 1

Timisoara a scos un punct la Brasov

FC Brasov a terminat la egalitate partida de pe teren propriu cu FC Timisoara, un meci foarte strans, extrem de tacticizat si cu ocazii putine, in care nu s-a marcat niciun gol. La Timisoara a intrat pe final in teren si Cosmin Contra, antrenorul-jucator al banatenilor. Timisoara ramane singura echipa neinvinsa in acest sezon, in timp ce Brasovul ramane fara victorie dupa trei luni.
Aflata intr-o situatie disperata, in zona periculoasa a clasamentului, echipa antrenata de Daniel Isaila avea nevoie neaparat de victorie in partida de pe teren propriu cu FC Timisoara. De cealalta parte, si banatenii isi doreau toate punctele puse in joc pentru a nu pierde contactul cu liderul Otelul Galati si a se apropia la doua puncte de primul loc.

Mai multa dorinta de joc au aratat insa in startul partidei brasovenii. Chiar daca primele ocazii ale meciului au apartinut timisorenilor, prin Zicu si apoi Helder, formatia de sub Tampa a pus stapanire pe joc si a presat sufocant in preajma careului advers. Cristi Ionescu l-a incercat pentru prima data pe Pantilimon in minutul 8, cu o ghiulea din faza fixa de la distanta. Pe urma Catalin Dedu s-a aflat de doua ori in fata golului in minutele 15 si 16, cand si Oros a fost aproape de a suta letal din interiorul careului.

Hadnagy a fost si el aproape de a deschide scorul cu doua minute inainte de pauza, in urma unui corner executat de pe stanga de Badoi. Dar lovitura de cap a atacantului brasovean a fost boxata de pe linia portii de Pantilimon. Portarul timisorenilor si-a salvat echipa si un minut mai tarziu, cand a parat in extremis un sut violent trimis de Nastasie din marginea careului.

Jocul tacticizat pana la extrem a continuat si in repriza secunda. Nicio echipa nu a dorit sa-si asume riscuri, ambele echipe fiind concentrate sa se inchida cat mai mult in aparare. Astfel ca meciul s-a desfasurat in mare parte a timpului la mijlocul terenului, unde Timisoara si Brasovul au avut pe rand posesia si au plimbat mai mult mingea dintr-o extrema in cealalta, in cautarea unor culoare spre poarta adversa.

Doar din cand in cand au reusit jucatorii celor doua echipe sa gaseasca drumul spre careul adversarei. Magera a avut prima ocazie in a doua repriza, sutand incredibil peste poarta in minutul 57, dupa ce primise o pasa excelenta chiar pe punctul de la 11 metri. Dupa aproape 10 minute de joc plictisitor, brasovenii au accelerat intr-o faza, dar Dedu a sutat pe jos si pe langa poarta.

Pentru ultimul sfert de ora al meciului a intrat in teren si Cosmin Contra, antrenorul-jucator al banatenilor dorind sa-si ajute elevii mai mult din teren. Insa centrarile acestuia din faze fixe nu au produs pericol la poarta lui Minca, ocaziile fiind o raritate pe final de meci. Singurul lucru "realizat" de Contra in teren a fost incasarea unui cartonas galben in minutul 83.

FC Brasov:
32. Minca - 21. Rusu, 4. Balasa, 15. Oros, 12. Cr. Ionescu - 14. Badoi (55. Dumitru '86), 10. Ilyes, 18. Cristescu, 27. Nastasie (16. Viveiros '62) - 9. Hadnagy, 17. Dedu (23. Badea '68). Antrenor: Daniel Isaila.

FC Timisoara: 29. Pantilimon - 13. Scutaru, 4. Luchin, 28. Cisovsky, 8. Sepsi - 5. Alexa, 10. Tames (22. Contra '75) - 20. Helder, 17. Magera (21. Goga '90+2), 27. Zicu - 9. Axente (19. Nikolici '85). Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonase galbene: Nastasie '19, Hadnagy '28, Oros '72 / Magera '35, Contra '83.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Aurel Onita, Mircea Orbulet (asistenti) - Adrian Stanescu (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Timisoara a scos un punct la Brasov