Liga 1

Rapid a invins Sportul si urca pe locul 2

Rapid s-a impus in deplasare, pe stadionul din Regie, in fata Sportului Studentesc cu 2-0. Echipa antrenata de Marius Sumudica a deschis scorul in minutul 47 in fata "lanternei rosii", prin Marcos Antonio, scorul final fiind stabilit de Herea din penalty, in minutul 83. Rapid urca pe locul 2 in clasament, la 4 puncte de Otelul.
In fata unui public numeros, cum n-a mai avut arena din Regie in acest sezon, Sportul Studentesc a primit vizita celor de la Rapid. Chiar daca pozitiile din clasament ale celor doua echipe ar fi anuntat un meci dominat in intregime de Rapid, realitatea din teren a fost alta.

Desi se afla pe ultima pozitie a clasamentului, Sportul Studentesc a jucat de la egal la egal cu echipa de pe locul 3, reusind nu doar sa tina piept atacurilor giulestene, dar chiar sa puna in pericol poarta lui Dani Coman. Prima ocazie mare de gol a meciului i-a apartinut lui Cesinha, in minutul 22 sutul acestuia din pozitie de unu la unu cu portarul fiind parat excelent de Niculescu.

Replica "studentilor" a venit dupa 10 minute, cand Curelea a scapat singur pe poarta si chiar a si trimis mingea in plasa, dar golul nu a fost validat din cauza unei pozitii de offside. Jocul s-a mutat la cealalta poarta, unde Cesinha a trecut din nou aproape de deschiderea scorului, de aceasta data trimitand cu capul pe langa poarta.

Cu un minut inainte de pauza Rapidul a solicitat penalty, dupa ce Cassio Vargas a fost blocat de doi adversari in careul gazdelor, insa arbitrul Robert Dumitru nu a fost impresionat de caderea brazilianului de langa Patrichi si a lasat jocul sa continue.

Pana la urma, trupa lui Sumudica a deschis scorul la doua minute de la startul reprizei secunde, cum altfel decat in urma unei faze fixe. Lazar a obtinut o lovitura libera din lateral dreapta, Spadacio a centrat ca de obicei perfect, iar Marcos Antonio a reluat in plasa de la bara a doua.

Sportul putea egala dupa doar trei minute, insa Curelea nu a avut precizia lui Marcos Antonio, trimitand din pozitie excelenta pe langa poarta o centrare expediata de pe dreapta de Ferfelea. Studentii au trecut pe langa egalare si in minutul 62, cand Tibi Balan a executat spectaculos o foarfeca laterala in marginea careului, insa nu l-a putut invinge pa Dani Coman. Nici in minutul 77 n-au reusit sa inscrie gazdele, Curelea trimitand incredibil la o palma de bara din dreapta o pasa de exceptie de la Varga.

Faza care a decis meciul a avut loc in minutul 82, cand Robert Dumitru a acordat penalty pentru Rapid la indicatia asistentului Sebastian Gheorghe, care a vazut un hent la Maxim in careu. Herea a executat cu siguranta de la punctul cu var si a majorat avantajul oaspetilor. Dupa acest moment, echipa lui Viorel Moldovan nu a mai reusit mare lucru la poarta adversa, scorul ramanand nemodificat.

Onlinesport: Irina Maxim


Rapid a invins Sportul si urca pe locul 2