Liga 1

Dinamo reintra in lupta pentru titlu

Dinamo a urcat pe pozitia a patra in clasament dupa victoria cu 2-0 din deplasarea de la Bistrita. Trupa lui Ioan Andone s-a impus in fata Gloriei prin reusitele lui Ionel Danciulescu si Andrei Cristea.
Dupa victoria cu rivala de-o viata Steaua din etapa trecuta, Dinamo s-a deplasat la Bistrita, in cautarea unei noi victorii in fata Gloriei, succes care sa aduca echipa din Stefan cel Mare pe podiumul clasamentului intermediar a Ligii 1.

De cealalta parte, Gloria lui Jean Padureanu se zbatea in zona rosie a clasamentului dupa infrangerea de la Galati din etapa 11 si avea nevoie neaparat de o victorie care s-o aduca deasupra liniei retrogradarii. In fata propriilor suporteri, ardelenii au inceput mai bine meciul, insa alb-rosii au echilibrat jocul in cateva minute si au inceput sa dicteze ritmul de joc.

Adrian Cristea a semnat prima ocazie de gol a meciului in minutul 8, cand a trimis putin pe langa poarta din coltul stanga al careului mic al bistritenilor. Moti si apoi Torje au amenintat suprafata de pedeapsa a Gloriei, insa fara sa traga pe spatiul portii.

Doar un sfert de ora a rezistat echipa din Bistrita fara gol primit. In minutul 15 Albut a iesit total aiurea din poarta la o centrare, mingea a ajuns la Adrian Cristea, sutul acestuia fiind scos de pe linia portii de Frasinescu, dar doar pana la Danciulescu, sutul acestuia din centrul careului neputand fi blocat de bistriteni.

Cu avantaj pe tabela, Dinamo a abordat mai relaxata continuarea partidei, controland cu multa lejeritate ostilitatile in teren. Albut a fost pus la grea incercare in minutul 18 de un sut expediat de Catalin Munteanu din afara careului, pentru ca in minutul 37 Liviu Ganea sa trimita incredibil pe langa poarta, dupa ce a fost lansat singur cu Albut de o pasa excelenta de la Torje.

Finalul primei reprize a apartinut bistritenilor, cea mai mare ocazie a gazdelor venind in minutul 42, cand Bruno Moraes a primit o pasa de exceptie in careul advers, insa sutul sau din doar sapte metri a trecut peste poarta lui Dolha.

Repriza secunda a pastrat acelasi ritm alert de joc din prima parte a meciului. Cele doua echipe au aratat un fotbal frumos, disputat pe contre, dar fara prea multe faze periculoase la cele doua porti. Tot Dinamo a avut prima ocazie si in aceasta repriza, Danciulescu amenintand poarta lui Albut cu un sut superb de la 20 de metri. Din fericire pentru ardeleni, mingea a ocolit poarta.

Replica Gloriei a venit dupa cateva minute,la o lovitura de colt executata de Ciprian Petre de pe partea dreapta. Centrarea a fost prelungita cu capul pe spate la bara a doua, unde Junior Moraes a trimis mai mult cu genunchii spre poarta, furandu-i mingea fratelui sau, care avea o pozitie mai buna de sut. Oricum Dolha parase pe linia portii cu un reflex de zile mari.

Cu un sfert de ora inainte de final, Gabriel Torje a avut oportunitatea de a aduce linistea pe banca dinamovista, insa sutul sau din marginea careului a fost boxat de Albut, pentru a prelungi suspansul pe final de meci. Dinamo a terminat meciul cu nu mai putin de patru jucatori cu profil ofensiv, Danciulescu, Ganea, Marius Niculae si Andrei Cristea. Cel din urma a fost chiar cel care a stabilit scorul final in primul minut de prelungiri, la doar cateva minute dupa ce a intrat in teren in locul lui Torje, dupa un contraatac in viteza al dinamovistilor.

Gloria Bistrita: 22. Albut - 14. Achim, 27. Szukala, 18. Frasinescu, 5. Velcovici - 21. Keita (24. G. Ene '76), 16. Marginean (7. Coroian '63), 6. A. Muresan, 20. De Pina (2. C. Petre '46) - 10. J. Moraes, 9. B. Moraes. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Dinamo Bucuresti: 12. Dolha - 3. Rubio, 4. Moti, 21. D.Grigore, 16. Bordeanu - 22. Torje (17. A. Cristea '87), 5. D. Kone, 7. C. Munteanu (26. Margaritescu '90+1), 20. Ad. Cristea (9. M. Niculae '73) - 15. Danciulescu, 19. L. Ganea. Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: Velcovici '62, Achim '63, Keita '69, J.Moraes '88 / Kone '53, Moti '70, Bordeanu '90+3

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Ionel Popa, Catalin Savu (asistenti) - Lucian Rusandu (rezerva).

Observatori: Anton Helesteanu, Gheorghe Nedelescu.


Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo reintra in lupta pentru titlu