Liga 1

Zicu urca Timisoara pe primul loc

Atacantul Ianis Zicu a reusit o dubla, sambata dupa-amiaza, in meciul FCM Targu Mures-FC Timisoara, din etapa a 11-a din Liga 1, formatia banateaza impunandu-se cu 3-2 dupa ce gazdele au condus in doua randuri. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Gazdele au inceput furtunos partida si dupa doar doua minute de la primul fluier al centralului Cristi Balaj aveau sa deschida scorul.

Vagner a centrat excelent de pe dreapta, Didi a a prelungit cu pieptul pentru Stere, iar acesta l-a invins pe Pantilimon cu un sut superb care s-a oprit sub transversala.

Timisoara a iesit la joc si dupa doar patru minute Axente si Helder s-au incurcat reciproc in marginea careului advers, irosind o buna sansa de a periclita poarta lui Caparco.

Egalarea s-a produs in minutul 20, internationalul Zicu marcand cu un sut la coltul lung. Magera i-a oferit atacantului timisorean o pasa magistrala printre fundasii adversi si Zicu a trimis din prima fara speranta pentru goalkeeper-ul advers.

Echilibrul pe tabela nu s-a mentinut decat opt minute, gazdele de la Targu Mures revenind la conducere prin Munteanu. Acesta a reluat cu sansa din fata portii o minge centrata in careu de Topic din corner.

Cosmin Contra l-a introdus pe Chiacu in locul lui Burca in debutul partii secunde si banatenii au preluat initiativa jocului.

La doar sase minute de la intrearea in teren, Chiacu a marcat pentru 2-2 cu un sut la coltul lung din interiorul careului.

Acelasi Chiacu a ratat de putin dubla un minut mai tarziu, cand s-a trezit cu mingea la picior in fata lui Caparco, insa sutul atacantului timisorean a fost prea slab pentru a modifica tabela.

Gazdele au replicat prin Topic, sutul acestuia din minutul 56 punandu-l la incercare pe Pantilimon. Goalkeeper-ul nationalei Romaniei s-a remarcat o data in plus in minutul 69, cand a retinut lovitura de cap a lui Didi.

Zicu a punctat decisiv cu zece minute inaintea finalului, cand a pacalit jocul la offsaid al gazdelor, trimitand cu sansa in poarta dupa ce i-a depasit in dribling pe Munteanu si Caparco.

Ultima ocazie a meciului le-a apartinut tot timisorenilor, Bourceanu testand vigilenta portarului advers cu un sut din afara careului.

FCM Târgu Mures: 1. Caparco - 25 Vagner, 4. Cordos, 28. Cr. Munteanu, 33. Bruno Fernandes, 32. Topici - 90. Issa Ba (83. Vasilache '77), 14. Stere, 5. Onicas, 19. Fl. Dan (21. Astafei '33) - 29. Didy (17. D. Roman '70). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

FC Timisoara: 29. Pantilimon - 13. Scutaru, 25. Burca (15. Chiacu '46), 28. Cisovsky, 8. Sepsi - 20. Helder, 7. Curtean (55. Bourceanu '72), 5. Alexa, 27. Zicu - 17. Magera (21. Goga '60), 9. Axente. Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonase galbene: Onicas '21, Issa Ba '58 / Zicu '37, Burca '43, Alexa '54, Curtean '72, Goga '90

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Zoltan Szekely, Octavian Sovre (asistenti) - Florin Marcu (rezerva)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Zicu urca Timisoara pe primul loc