Liga 1

Recursul Pandurilor a fost respins. Craiova castiga cu 3-0 la masa verde

Comisia de Recurs a LPF a respins joi seara memoriul depus de oficialii clubului Pandurii Targu Jiu, astfel ca Universitatea Craiova castiga la masa verde cu 3-0. Gorjenii sunt nevoiti sa plateasca 550 de mii de euro catre Dinamo, in caz contrar ei urmand sa piarda urmatoarele meciuri cu acelasi scor.  Forum: Comentati aici situatia de la Pandurii - Craiova.

Clubul Pandurii Târgu Jiu nu a obtinut, joi, la Comisia de Recurs suspendarea deciziei LPF de nu programa meciul cu Universitatea Craiova, din etapa a VII-a a Ligii I, ca urmare a litigiului cu Dinamo Bucuresti, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Clubul Pandurii nu a obtinut la Comisia de Recurs de astazi suspendarea deciziei de neprogramare dictata de Comisia pentru solutionarea litigiilor. În urma acestei decizii, a ramas în vigoare hotarârea prin care meciul Pandurii - Universitatea Craiova nu se va disputa", au declarat surse din LPF.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, joi, ca formatia Pandurii Târgu Jiu nu va fi programata la partida cu Universitatea Craiova, din etapa a VII-a a Ligii I, deoarece gruparea gorjeana nu si-a achitat o datorie de 500.000 de euro catre clubul Dinamo Bucuresti.

Litigiul dintre dintre cele doua grupari dateaza din 2009, dupa ce "alb-rosii' au cerut sa fie pusa în aplicare clauza din contractul de transfer al lui Ilie Iordache la formatia din Târgu Jiu, conform careia clubul gorjean se obliga sa plateasca bucurestenilor suma de un milion de euro daca jucatorul este declarat liber de contract de la Pandurii.

Iordache a fost transferat definitiv în vara anului 2008 de la Dinamo la Pandurii, apoi a cerut sa devina liber de contract, deoarece clubul gorjean nu i-a achitat toate drepturile financiare. Mijlocasul a fost declarat liber în aprilie 2009 de catre Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, iar Dinamo a cerut banii conform clauzei din contract.

Clubul Pandurii, care a platit deja jumatate din suma, a contestat decizia CAF de mai multe ori, chiar si în instantele civile.

Ilie Iordache a revenit în aceasta vara la Târgu Jiu dupa ce se transferase, între timp, la AEK Atena.

Documentul oficial al LPF

"Conform Hotararii nr.13/09.07.2009 (Dosar nr.16/CSL – Dosar FRF 634/CL/2009), ramasa irevocabila prin incheierea pronuntata in 24.08.2010 de catre Comisia pentru solutionarea litigiilor din cadrul LPF, clubul dvs. este sanctionat cu neprogramarea echipelor in competitiile oficiale si cu interzicerea dreptului de a transfera jucatori in calitate de club cesionar, pana la indeplinirea integrala a obligatiilor stabilite catre SC DINAMO 1948, incepand cu etapa a VII-a a Campionatului national de fotbal, Liga I, editia 2010/2011.

Avand in vedere ca nu v-ati incadrat in prevederile art.24, lit.C din RSTJF, in ce priveste respectarea datei limita pana la care puteati executa obligatiile stabilite de catre CSL prin Hotararea nr.13/09.07.2009, conform prevederilor Incheierii din 24.08.2010, pronuntata de CSL  in dosarul 16/CSL/2009, va informam ca sanctiunea neprogramarii echipei dumneavoastra in etapa a VII-a a Campionatului national de fotbal Liga I, editia 2010/2011, a devenit efectiva.

In consecinta, jocul CS PANDURII TG. JIU – FC “U” CRAIOVA, programat in data de 13.09.2010, nu se va mai disputa" - se arata in comunicatul LPF.

Oficialii gorjenilor au depus recurs la decizia initiala, insa nu au avut castig de cauza. Chiar si asa, gorjenii spera sa scape de plata acestei deatroii.

"Am solicitat Comisiei de Recurs sa ridice sanctiunea de neprogramare la meciuri deoarece cererea de revizuire nu a fost dezbatuta pe fond, la cererea clubului Dinamo care a cerut o amânare, iar atâta timp cât mai avem sanse de a câstiga acest proces, nu este normal sa fin sanctionati cu neprogramarea la meciuri. Am solicitat membrilor comisiei si Ligii Profesioniste de Fotbal sa se gândeasca la faptul ca printr-o decizie eronata, au lasat pe drumuri peste 200 de fotbalisti care aveau meciuri programate la acest final de saptamâna. Facem referire la echipa a doua si juniorii clubului si echipa din Liga I. Ne-a surprins în mod neplacut faptul ca membrii CSL prin încheierea pe care au facut-o au dat toata vina pe Comisia de Recurs a LPF care nu a tinut cont de hotarârea definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Craiova”, a spus Daniel Baloi, secretarul general al Pandurilor.

Onlinesport


Recursul Pandurilor a fost respins. Craiova castiga cu 3-0 la masa verde