Liga 1

Rapidul a invins Mediasul

FC Rapid a castigat partida din deplasarea de la Sibiu cu Gaz Metan Medias, invingand cu 1-0, dupa golul marcat de Ovidiu Herea din penalty in a doua repriza. Ambele echipe au terminat jocul cu eliminati, Herea fiind eliminat putin dupa marcarea golului, in timp ce Aganovic si Sburlea au parasit terenul in prelungiri.
Echipele cu cei mai prolifici marcatori din acest sezon, Gaz Metan Medias si Rapid, s-au intalnit la Sibiu intr-o partida ce se anunta una cu multe goluri. Realitatea din teren, insa, a inselat asteptarile suporterilor, care, desi au vazut un fotbal alert, n-au avut parte de prea multe reusite.

Per ansambul, mediesenii au fost mai periculosi in prima parte a intalnirii, avand si prima ocazie de gol in minutul 6, cand lovitura libera batuta pe jos de Kubala a fost retinuta de Bornescu la radacina barei. In minutul 19 gazarii au amenintat din nou serios poarta Rapidului, tot dupa o faza fixa. Eric a centrat inalt in careu, Trtovac a deviat cu capul pe poarta, Bornescu a respins slab doar pana la Aganovic, care a reluat din stanga in plasa laterala.

Scorul putea fi deschis in minutul 33, cand dupa o greseala colectiva a apararii rapidiste, Eric si Aganovic au ramas singuri in careu cu portarul, bosniacul sutand insa direct in Bornescu.

Replica Rapidului a venit destul de tarziu, in minutul 37, cand Cassio Vargas a irosit complet o centrare perfecta de pe dreapta de la Herea, trimitand direct in Plesca din doar 3 metri. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca Eric de Oliveira sa ia la tinta incheietura barelor portii giulestene cu un sut perfect plasat din lovitura libera.

Repriza secunda a debutat cu o echipa a Gazului, mai incisiva in atac. Astfel ca ocaziile nu au intarziat sa apara, Eric fiind principalul pericol al gazdelor la poarta adversa. Acesta a ridicat publicul in picioare in minutul 54, cu un voleu extrem de spectaculos din dreapta careului, mingea trecand, insa, peste poarta.

Minutul 65 a declansat problemele la Sibiu. Ovidiu Hategan a acordat un penalty pentru Rapid, dupa ce mingea a cazut pe mana lui Kubala in careul mediesean. Herea a deschis scorul de la punctul cu var, in timp ce gazarii protestau vehement fata de acordarea loviturii de pedeapsa. Nervii au cedat si n-a durat mult pana cand s-a ajuns la faulturi tari si avertismente peste avertismente. Ovidiu Herea a vazut al doilea galben, la doar 3 minute dupa ce a inscris, si a fost eliminat, dupa ce primul avertisment il primise pentru o simulare in prima repriza.

Cristi Pustai a fortat atacul, desi avea superioritate numerica, si l-a trimis in teren pentru ofensiva si pe Silvasan, alaturi de Eric si Aganovic, sacrificand defensiva, unde a pastrat doar trei fundasi, Buzean fiind inlocuit. Jocul insa nu a aratat ca mediesenii au avut un jucator in plus, giulestenii aparandu-se excelent in propria jumatate, pentru a reusi de cateva ori sa puna probleme si in terenul advers pe contraatac.

Atacurile disperate ale gazarilor din final de meci, n-au adus decat greseli in lant in ofensiva gazdelor. Iar in minutul 90, acestia si-a pierdut si superioritatea numerica, Aganovic primind si el al doilea galben, dupa un fault la Rui Duarte. Sabrin Sburlea nu s-a lasat nici el si in minutul 92 a parasit si el terenul, dupa ce a vazut al doilea galben.

Gaz Metan Medias: 12. Plesca - 3. Trtovac, 19. Fl. Lazar, 13. Khubutia, 8. Buzean (10. Silvasan '76) - 5. Muntean, 7. Kubala (14. Del Campo '67), 15. Hoban, 88. Pârvulescu - 2. Aganovici, 27. Eric de Oliveira. Antrenor: Cristian Pustai.

Rapid Bucuresti: 33. Bornescu - 2. Rui Duarte, 4. M. Antonio, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 14. Roman (21. Sburlea '60), 15. Lazar, 8. Grigore, 10. Herea - 30. Spadacio (9. Raduta '88), 99. Cassio (27. Glauber '72). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Kubala '59, Trtovac '68, Aganovici '70, '90 / M. Constantin '70, Glauber '79, Sburlea '81, '90+3

Cartonase rosii: Aganovici '90 / Herea '68, Sburlea '90+3

Arbitri: Ovidiu Hategan (central) - Dorin Mudura, Paul Dimancea (asistenti) - Florin Marcu (rezerva).

Observatori: Nicolae Grigorescu, Mircea Mihail.

Onlinesport: Irina Maxim


Rapidul a invins Mediasul