Liga 1

Lucrarile la noul stadion national, aproape finalizate

Structura stadionului Lia Manoliu este finalizata 90%, fiind incepute lucrari la instalatii si finisaje, iar din septembrie vor incepe lucrarile de montaj ale acoperisului si lucrarile de canalizare exterioara, a declarat Sorin Oprescu.
Astazi (marti - n.r.) s-a montat ultima gradena, structura stadionului este aproape finalizata fiind incepute deja finisajele si instalatiile. In septembrie vor incepe lucrarile de montaj ale acoperisului si lucrarile de canalizare exterioara", a spus Sorin Oprescu, dupa vizita la stadionul Lia Manoliu.

Potrivit primarului general, pana in luna decembrie vor fi finalizate finisajele si instalatiile, in timp ce scaunele vor fi montate, in paralel, de la sfarsitul acestei luni.

Oprescu a discutat cu reprezentantii firmei constructoare despre amenajarea aleilor de acces catre stadion, a caselor de bilete, precum si a zonelor verzi din jurul stadionului, care trebuie finalizate pana in perioada rece.

Primarul general a caracterizat lucrarile la stadionul Lia Manoliu "un fel de Salva Viseu al anilor '52".

In vizita pe care a facut-o la stadionul national, primarul general a vazut cateva din loje, spatiul destinat exclusiv pregatirii sportivilor, precum si spatiile destinate presei, in aceste locuri fiind deja incepute finisajele.

"Cu siguranta in cea de-a cincea sau a sasea luna a anului viitor vom avea deja un meci organizat pe acest stadion, iar pana in anul 2012 alte trei mari evenimente vor fi organizate, astfel incat finala cupei Europa League sa se desfasoare in siguranta", a spus Sorin Oprescu dupa ce a vizitat vestiarele sportivilor.

"Ma gandesc deja sa organizam o olimpiada la Bucuresti", a adaugat edilul sef al Capitalei, el precizand insa ca despre o eventuala olimpiada organizata in Capitala poate fi vorba "undeva prin 2020".

Potrivit reprezentantilor municipalitatii in conformitate cu cerintele UEFA necesare acreditarii stadionului, acesta va fi dotat cu sisteme de asigurare a gestiunii stadionului, sisteme de securitate si siguranta, supraveghere video, sistem video cu recunoastere faciala pentru combaterea huliganismului pe stadioane. O alta cerinta care conditioneaza acreditarea stadionului de catre UEFA este mobilarea interioara a stadionului.

Referindu-se la culoarea celor cateva scaune montate deja si intrebat despre culoarea acestora Oprescu a spus: "Acest rosu care este putin portocaliu incepe sa ma streseze".

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori din care 20.000 vor fi la tribuna intai, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 cai de acces.

Valoarea totala a contractului pentru Stadionul Lia Manoliu este de aproximativ 500 milioane de lei, din care, pana la sfarsitul anului 2009 s-au platit 203 milioane de lei, bugetul alocat de municipalitate in 2010 acestei investitii fiind de 146 de milioane de lei.

Mediafax


Lucrarile la noul stadion national, aproape finalizate