Liga 1

Mihai Stoica: "Unirea Urziceni trece printr-o situatie delicata din punct de vedere financiar"

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca gruparea ialomiteana se confrunta cu unele probleme financiare în acest moment, dar spera ca acestea sa se rezolve.

"E o situatie delicata, care speram sa se rezolve, dar la ora aceasta nu stam foarte bine. Sunt si alte echipe în situatia noastra, altele au o situatie si mai grava, iar altele nu au probleme, una dintre acestea fiind adversara noastra de sâmbata, Rapid. Nu se pune problema sa plec acum. Ce se va întâmpla în viitor vom vedea, dar nu stiu la ce sa ma astept", a spus Mihai Stoica.

Oficialul Unirii Urziceni a respins zvonurile potrivit carora ar urma sa ocupe postul de manager al echipei nationale. "Este o inventie, l-am sunat pe Ionut Lupescu pentru a-i explica ca nu am nicio legatura cu aceasta inventie, nu mi-a raspuns, dar i-am lasat un mesaj. E pacat ca unii, din lipsa de subiecte, îmi asociaza numele cu aceasta functie care nici macar nu exista", a adaugat Stoica.

Mihai Stoica a afirmat ca pentru Unirea Urziceni urmeaza o perioada de meciuri foarte dificile. "Într-o saptamâna vom juca trei meciuri importante. Cu Rapid, performera debutului de campionat, cu Zenit, o echipa redutabila, si la Târgu Mures. Vom avea un adevarat tur de forta si vom schimba multe avioane. Unirea poate orice, este singura echipa care a reusit în Europa performante inimaginabile", a afirmat Stoica.

Potrivit lui Mihai Stoica, Dan Petrescu crede ca Unirea Urziceni se poate califica în returul cu Zenit. "Daca era antrenorul nostru, Dan Petrescu zicea ca avem unu la suta sanse de calificare. El este dragut, am vorbit cu el de multe ori în ultima perioada, dar stie ce probleme avem. Stie ca e foarte dificil sa joci împotriva unui asemenea colos si sa ai parte de un arbitraj complet ostil. Zenit face parte dintr-o alta liga, nicio alta echipa din campionatul intern nu se poate ridica la nivelul ei", a mentionat Stoica.

El este de parere ca Rapid este echipa care s-a întarit cel mai mult în pauza competitionala. "Rapid pleaca cu un avans considerabil, ei au jucat vineri cu Vaslui, iar noi am avut un meci extrem de solicitant marti, în care am jucat 60 de minute în inferioritate numerica. Rapid s-a miscat cel mai bine în perioada de mercato. Steaua s-a întarit, dar e greu sa faci o echipa omogena. Rapid este o selectionata Rapid-FC Brasov, care a avut acelasi conducator. Rapid a fost ca o ambarcatiune de 8+1 fara cârmaci, iar dupa numirea lui Dinu Gheorghe au început sa traga în aceeasi directie, iar stroke-ul este reprezentat de publicul special, chiar daca fair-play-ul le este o notiune necunoscuta", a subliniat Mihai Stoica, care a precizat ca nu are emotii pentru partida cu Rapid.

Managerul Unirii Urziceni întelege comportamentul suporterilor rapidisti la adresa sa. "Ei nu trateaza pe nimeni, asa cum ma trateaza pe mine, dar o fac, pentru ca am plecat triumfator din fata lor. Galeria Rapidului doreste sa faca dragoste cu familia mea, dar asta nu se va întâmpla niciodata, pentru ca familia mea nu vrea asta. Mi-au înjurat fata de ziua ei, iar pe mine m-au înjurat când mama era în tribune", a precizat Stoica.

Mihai Stoica a ironizat performantele Rapidului, care sunt sub cele ale echipelor pe care el le-a condus. "Pentru ei a fost o performanta sa joace în sferturile Cupei UEFA, pentru noi a fost o performanta sa jucam în semifinale, pentru ei a fost o performanta sa joace Supercupa României cu Steaua, pentru noi a fost o performanta sa o câstigam, cu un pusti de 17 ani în teren. Ei nu vor mai avea niciodata ocazia sa îsi ia revansa într-o faza atât de avansata a unei competitii continentale, iar asta îi va durea toata viata, pâna când vom disparea cu totii din aceasta lume mica si vesela", a mai spus Stoica.

Mihai Stoica a precizat ca nu se afla în razboi cu Rapid: "N-ai cum sa duci un razboi cu unii care ti-au fost sparring-partneri toata viata".

Oficialul Unirii se asteapta ca Stadionul Tineretului din Urziceni sa fie plin de suporteri giulesteni. "Niciunei echipe, indiferent ca s-a numit Steaua, Dinamo sau Rapid, nu i-am oferit mai multe bilete decât ne obliga regulamentul. Bine, ca vor reusi ca cei de la Steaua sau de la Dinamo, care sunt cei mai descurcareti, n-am nicio emotie. E foarte clar ca vom juca acasa la Rapid, dar ei au beneficiat de aceleasi conditii ca ale celorlalte galerii ultras din România", a mentionat Stoica.

Mihai Stoica a declarat ca are încredere în arbitrul Augustus Constantin, chiar daca Rapid nu a pierdut niciun meci cu el la centru. "E un record de invidiat sa câstigi 24 de partide si sa remizezi de sapte ori cu un anume arbitru. Am încredere în Augustus Constantin, chiar daca a mai facut greseli", a precizat Stoica.

El a clarificat si problema jucatorilor Semedo si Brandan, exclusi din lot pentru partida cu Zenit Sankt Petersburg. "Semedo si Brandan nu au comis niciun act de indisiciplina. Am avut informatii ca dupa meciul de la Târgu Jiu au fost într-un club, iar cum a doua zi aveau liber înseamna ca nu au gresit cu nimic. Roni (n.r. - antrenorul Roni Levi) a decis sa îi excluda. Ei au gresit moral, pentru ca nu au dat impresia ca ar fi afectati de remiza. Ei au fost exclusi pentru meciul cu Zenit si au o mica problema medicala", a afirmat Stoica.

Partida Unirea Urziceni - Rapid, contând pentru etapa a II-a a Ligii I, se va disputa, sâmbata, cu începere de la ora 22.00, pe stadionul "Tineretului".

Mediafax



Mihai Stoica: "Unirea Urziceni trece printr-o situatie delicata din punct de vedere financiar"