Liga 1

Noul stadion municipal din Cluj-Napoca, construit in proportie de 40 la suta

Lucrarile la noul stadion al municipiului Cluj-Napoca sunt realizate în proportie de peste 40 la suta, astfel încât inaugurarea arenei va avea loc la termenul stabilit, respectiv în luna iulie 2011.

Reprezentantul consortiului care a câstigat licitatia de construire, Ioan Aschilean, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca lucrarile sunt realizate în proportie de 42 la suta.

"Lucrarile sunt realizate în proportie de 42 la suta. Peluzele I si II vor fi finalizate în luna iulie 2010, ca structura de beton, iar cele doua tribune în lunile august, respectiv octombrie. Acoperisul stadionului va fi finalizat în martie 2011, iar gazonul si pista de atletism urmeaza sa fie puse în iunie 2011", a spus Aschilean.

Tot în prima parte a anului viitor va fi instalata si nocturna circulara a stadionului care va avea 2.000 de lucsi.

Pe santierul stadionului lucreaza circa 140 de persoane.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, în aceeasi conferinta de presa, ca este multumit de stadiul lucrarilor pentru care CJ a platit, din bugetul propriu, circa 9,5 milioane de euro.

"Contractul pentru construirea stadionului a fost semnat în urma cu un an, iar Consiliul Judetean Cluj a achitat pâna acum circa 9,5 milioane de euro. În bugetul institutiei exista diferenta pâna la 15 milioane de euro prevazuta pentru acest an. În cursul anului viitor vom prevedea sumele necesare în buget, astfel încât noua arena sa fie gata la termenul prevazut, iulie 2011. Sunt multumit de stadiul si ritmul lucrarilor", a spus Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj a subliniat ca pentru administrarea noii arene se va încheia un parteneriat public-privat.

Lucrarile la stadionul municipal au început în iulie 2009.

Noul stadion municipal va avea o capacitate de 30.500 de locuri si va fi omologat conform standardelor FIFA si UEFA.

Mediafax



Noul stadion municipal din Cluj-Napoca, construit in proportie de 40 la suta