Liga 1

Vasile Siman il ataca pe Copos: "Vorbeste prostii in cazul Varga-Balan"

Finantatorul clubului Sportul Studentesc, Vasile Siman, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca actionarul George Copos "vorbeste prostii" si încearca sa ascunda incompetenta FC Rapid în cazul Varga - Balan.

"George Copos vorbeste prostii, vrea sa ascunda incompetenta clubului Rapid. În niciun caz nu e vina clubului Sportul în ceea ce s-a întâmplat. E numai responsabilitatea Rapidului. Eu nu am sa-mi reprosez nimic. Sportul Studentesc si jucatorii sunt singurii care au avut de suferit, atât", a spus Siman.

Oficialul gruparii din Liga a II-a sustine ca George Copos "ar trebui sa dea dovada de caracter" si sa nu caute vinovati în alta parte. "Copos ar trebui sa dea dovada de caracter, nu sa caute vinovati în alta parte. Daca vrea sa gaseasca vinovati, sa se întrebe pe el, nu pe noi", a explicat finantatorul clubului Sportul Studentesc.

Siman considera ca FC Rapid ar trebui sa le ceara scuze jucatorilor Varga si Balan pentru ca nu au putut evolua în acest retur, si nu Sportul Studentesc. "Jucatorii au avut de suferit pentru ca nu au jucat. Daca e cineva care trebuie sa le ceara scuze jucatorilor, atunci sunt cei de la Rapid. Eu i-am sustinut mereu pe Varga si Balan si îi sustin si acum", a mai spus Vasile Siman.

George Copos declarase, joi dimineata, agentiei MEDIAFAX, ca regreta faptul ca l-a ascultat pe finantatorul clubului Sportul Studentesc, Vasile Siman, si a esuat în tentativa de a-i folosi pe jucatorii Dacian Varga si Tiberiu Balan în acest retur de campionat. "Regret ca nu l-am adus pe Andone în iarna. Cred ca alta era situatia noastra în clasament acum. Si mai am un regret, la fel de important. Regret ca l-am ascultat pe Siman si am esuat în tentativa de a-i folosi pe Varga si Balan în acest retur. Aceste doua mari regrete le am, în rest nu am ce", afirmase Copos.

Întrebat daca Vasile Siman a insistat ca împrumuturile jucatorilor Dacian Varga si Tiberiu Balan de la Sportul Studentesc la Rapid sa fie totusi realizate chiar daca trecuse data limita permisa pentru transferurile în Liga I, George Copos a raspuns: "Nu comentez. Am spus ce am avut de spus".

Dacian Varga si Tiberiu Balan au fost transferati de FC Rapid de la Sportul Studentesc dupa încheierea perioadei de transferuri din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipa din esaloanele inferioare. În consecinta, conducatorii clubului giulestean i-au legitimat pe cei doi fotbalisti la Rapid III, echipa înfiintata si înscrisa cu acest scop în campionatul Ligii a IV-a, organizat de Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti (AMFB).

În baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obtinut de la LPF vizele pe legitimatiile fotbalistilor care le da drept de joc în Liga I. Ulterior însa, AMFB a trimis o adresa la LPF prin care sustinea ca exista anumite nereguli în transferurile lui Varga si Balan, iar în baza acesteia institutia condusa de Dumitru Dragomir a înstiintat FC Rapid ca nu îi poate folosi pe jucatori în partida cu FC Timisoara din 5 martie, deoarece vizele lor de joc au fost anulate. În ziua meciului însa, AMFB a revocat adresa prin care atragea atentia asupra neregulilor si a înstiintat LPF ca transferurile sunt legale si conforme cu regulamentele în vigoare. Având deja legitimatiile de joc stampilate (n.r. - stampila atesta dreptul de joc în Liga I al unui jucator), oficialii FC Rapid i-au introdus în teren pe Varga si Balan, fara a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

FC Timisoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplina a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbalistilor Dacian Varga si Tiberiu Balan, în partida directa din cadrul etapei a XX-a a Ligii I si a solicitat câstigarea meciului la masa verde.

În consecinta, Comisia de Disciplina a LPF a decis, în 9 aprilie, ca echipa Rapid sa piarda, cu scorul de 0-3, meciul cu FC Timisoara, considerând ca jucatorii rapidisti Dacian Varga si Tiberiu Balan nu aveau drept de joc în partida încheiata pe teren cu victoria rapidistilor cu scorul de 1-0. De asemenea, Comisia de Recurs a LPF, ultima instanta pe linie sportiva din România, a respins, la 23 aprilie, memoriul clubului Rapid împotriva deciziei Comisiei de Disciplina, prin care FC Timisoara câstiga la masa verde partida cu formatia giulesteana.

De la meciul cu FC Timisoara, Varga si Balan nu au mai putut evolua pentru Rapid deoarece Liga Profesionista de Fotbal le-a anulat vizele pentru Liga I. LPF refuza în continuare sa acorde alte vize, desi FRF a considerat transferurile legale si le-a acordat celor doi fotbalisti vize pentru Liga a III-a.

Mediafax



Vasile Siman il ataca pe Copos: "Vorbeste prostii in cazul Varga-Balan"