Liga 1

Marius Martis si Ionica Serea au fost arestati preventiv

Arbitrul de fotbal de Liga I, Marius Martis, si fostul arbitru Ionica Serea, retinuti de procurorii anticoruptie, au fost arestati preventiv, vineri, pentru 29 de zile, de judecatorii Tribunalului Arges, pentru complicitate la luare si dare de mita si, respectiv, luare de mita.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Arges, instanta a admis solicitarea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis, dupa o sedinta de judecata care nu a fost publica si care a durat aproximativ doua ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Ionica Serea, a carui ordonanta de retinere expira în jurul orei 14.00, a fost arestat preventiv pentru luare de mita, în timp ce arbitrul de Liga I de fotbal, Marius Martis, a fost arestat preventiv pentru complicitate la dare si luare de mita.

Decizia instantei nu este însa definitiva, putând fi atacata de catre avocatii celor doi, recursul urmând sa se judece la Curtea de Apel Pitesti.

La ora transmiterii acestei stiri, cei doi se afla înca în cladirea Tribunalului Arges, urmând sa fie dusi cu duba în arestul Politiei judetene Arges.

Arbitrul de fotbal de Liga I, Marius Martis, si fostul arbitru Ionica Serea, retinuti joi de procurorii anticoruptie, au fost adusi, vineri dimineata, la Tribunalul Arges, cu duba Politiei, din arestul Politiei judetene Arges, cei doi fiind însotiti de avocati.

Când s-a dat jos din duba Politiei, Ionica Serea a declarat ca nu este vinovat, în timp ce Martis nu a facut nicio declaratie.

Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au solicitat instantei arestarea preventiva pe 29 de zile a lui Ionica Serea pentru luare de mita si a lui Marius Martis pentru complicitate la dare si luare de mita.

Vineri dimineata, la sediul DNA Pitesti s-au prezentat finantatorul echipei de fotbal FC Arges, Cornel Penescu, si fostul director al societatii PIC Liviu Facaleata pentru a fi audiati de catre procurorii anticoruptie.

La intrarea în sediul DNA Pitesti, cei doi nu au facut declaratii, însa este posibil, potrivit unor surse judiciare, ca venirea lor la audieri sa aiba legatura cu dosarul în care au fost retinuti arbitrii focsaneni Ionica Serea si Marius Martis.

Arbitrul de fotbal de Liga I, Marius Martis, audiat joi seara de procurorii anticoruptie, la DNA Pitesti si a carui casa din Focsani a fost perchezitionata de procurori, a fost retinut pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, pentru complicitate la luare si dare de mita, iar fostul arbitru Ionica Serea a fost retinut de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita, ambii fiind susi în arestul Politiei Judetene Arges.

Serea, în vârsta de 41 de ani, a fost retrogradat în lotul B de arbitraj, în aprilie 2009, pentru prestatia din semifinala Cupei României, CFR Cluj-FC Vaslui, scor 1-0, si nu mai avea posibilitatea sa mai conduca vreun meci din cauza vârstei sale.

În iulie 2009, numele lui Marius Martis a fost vehiculat printre numele a 13 arbitri inclusi de Comisia Centrala a Arbitrilor pe lista pentru sezonul 2009-2010 al Ligii I si care ar fi fost implicati în scandalul de coruptie în care este judecat patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat în 16 aprilie, în dosarul "Mita în fotbal", fiind acuzat de dare de mita, cumparare de influenta si initiere si constituire de grup infractional organizat. El a fost trimis în judecata în stare de arest, alaturi de fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, si fostul director general al firmei Pic, Liviu Facaleata.

În 30 ianuarie 2010, finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin si fostul director al PIC Pitesti, Liviu Facaleata, judecati pentru fapte de coruptie, au parasit Penitenciarul Margineni, fiind pusi în libertate.

Alti zece inculpati din acelasi dosar, respectiv directorul pentru relatii internationale al Federatiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lica si arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan si Sorin Caia, administratorul FC Arges, Gheorghita Pieca, fostul presedinte al formatiei pitestene, Cristian Minca, si Daniela Cârstina, director în cazul societatii PIC, acuzati si ei de fapte de coruptie, au fost trimisi în judecata în stare de libertate în acelasi dosar.

Potrivit acuzatiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, Gheorghe Cornel Penescu, Liviu Ilie Facaleata, Cristian Minca, Gheorghita Pieca si Constantin Gheorghe au initiat si constituit un grup infractional organizat, care a actionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infractiuni grave de coruptie prin care sa obtina beneficii financiare sau materiale.

Mediafax



Marius Martis si Ionica Serea au fost arestati preventiv