Liga 1

Moment de reculegere la partidele de duminica din Liga I

Echipele care vor evolua duminica în Liga I vor pastra un moment de reculegere înaintea partidelor, în memoria presedintelui si a demnitarilor polonezi decedati în catastrofa aviatica de la Smolensk (Rusia), a decis Liga Profesionista de Fotbal (LPF).

Guvernul a decis ca duminica, 18 aprilie, sa fie decretata zi de doliu national pentru victimele accidentului aviatic din Rusia. În acest sens, LPF a mai hotarât ca gruparile sa arboreze drapelele României în berna, acolo unde acestea exista, si sa nu difuzeze muzica neadecvata momentului de doliu la statia de amplificare a stadionului înainte, în pauza si dupa încheierea meciului.

De asemenea, organizatorii trebuie sa reaminteasca spectatorilor, înaintea începerii jocului, la statia de amplificare a stadionului, sa aiba un comportament civilizat, specific zilei de doliu national.

Duminica, în etapa a XXVIII-a a Ligii I sunt programate meciurile Poli Iasi - Otelul Galati (ora 16.00), FC Brasov - Gaz Metan Medias (ora 18.00) si Rapid Bucuresti - Steaua Bucuresti (ora 20.00).

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia sa si înalti oficiali politici si militari polonezi au murit sâmbata, în momentul în care avionul care îi transporta s-a prabusit la Smolensk, în vestul Rusiei.

Înaltii oficiali se deplasau la Katin, pentru a participa la festivitatile de comemorare a 70 de ani de la masacrarea a peste 20.000 de ofiteri, politisti si civili polonezi, ucisi în 1940 de NKVD, politia politica sovietica.

Mediafax



Moment de reculegere la partidele de duminica din Liga I