Liga 1

Patru suporteri ai echipei Steaua Bucuresti au fost amendati cu 11.000 lei

Patru suporteri ai echipei de fotbal Steaua Bucuresti care se deplasau spre Târgu Jiu, vineri, pentru a asista la meciul cu Pandurii, contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I, au fost sanctionati de politistii de la Transporturi Feroviare Craiova cu amenzi în valoare totala de 11.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presa al Serviciului Regional al Politiei Transporturi (SRPT) Craiova, în trenul accelerat 1725, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Târgu Jiu, au fost identificati, vineri dupa-amiaza, 98 de calatori care nu aveau bilete de calatorie, toti din galeria echipei Steaua Bucuresti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dintre acestia, 21 de suporteri au achitat pe loc 1.165 lei, suma ce reprezinta contravaloarea biletelor de calatorie pe distanta parcursa cu trenul, respectiv Bucuresti Nord - Craiova.

"Pentru 77 dintre suporteri urmeaza ca organele CFR, în baza identificarii lor de catre politisti, sa le întocmeasca procese-verbale conform HG 203/1995, pentru achitarea contravalorii pe distanta Bucuresti - Craiova si retur", se arata într-un comunicat al SRPT Craiova.

Conform sursei citate, patru persoane au fost sanctionate cu amenzi în valoare de 11.000 lei.

Grupul de suporteri a fost urcat în trenul accelerat 13.694, la ultimele doua vagoane, care mergea spre Bucuresti, ei fiind însotiti de politisti din cadrul SRPT Craiova si jandarmi din cadrul IJJ Dolj.

Aproximativ 150 de sustinatori ai echipei Steaua care se deplasau spre Târgu Jiu, pentru a asista la meciul cu Pandurii, contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I, au fost dati jos din tren, vineri, în gara Banu Maracine, la cinci kilometri de Craiova.

Politistii de la Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizati telefonic de mai multi pasageri ai trenului accelerat 1725 ca circa 150 suporteri ai echipei Steaua Bucuresti tulbura linistea în tren, consuma alcool si nu au bilete de calatorie.

"Luându-se legatura cu patrulele de politie aflate în tren s-au confirmat aspectele sesizate, acestea comunicând ca nu pot sa faca fata situatiei, grupul fiind numeros, iar în statia CF Videle galeria a proferat injurii la adresa politistilor care asigurau ordinea", se arata în comunicatul SRPT Craiova.

În apropriere de Craiova, în Gara Banu Maracine, suporterii au fost coborâti din tren, ei fiind întorsi la Bucuresti cu o alta garnitura.

Mediafax



Patru suporteri ai echipei Steaua Bucuresti au fost amendati cu 11.000 lei