Liga 1

Timisoara castiga duelul Est - Vest cu Iasiul

Dupa ce a invins Rapidul in etapa trecuta, Poli Iasi a fost aproape de inca o surpriza si in deplasarea de la Timisoara, insa a pierdut meciul cu 2-1. Georgian Paun a deschis scorul in prima repriza, Cosmin Contra a egalat in partea secunda, iar Goga a inscris golul victoriei la ultima faza a meciului
Prima repriza a avut o desfasurare nebuna, mai ales pentru timisoreni, care n-au luat in serios victoria iesenilor cu Rapid si au tratat cu superficialitate partida. Timisorenii nu si-au revenit dupa remiza alba de la Bistrita, iar in fata propriilor suporteri au fost dominati de o echipa debordanta a Iasiului.

Dominarea moldovenilor si-a aratat efectele chiar din al saptelea minut de joc, cand Vali Badea a centrat perfect pentru Georgian Paun in fata portii, Pantilimon a respinsa in prima faza, tot pana la Paun, care n-a mai ratat si a inscris cu poarta goala.

Vali Badea a fost motorul care a tinut in priza ofensiva iesenilor. Fostul jucator al Craiovei a initiat numeroase atacuri periculoase in banda dreapta de atac, centrarile sale pentru Paun, Ionescu sau Bujor provocand pericol de fiecare data.

De cealalta parte, doar imensa ratare a lui Parks din minutul 16 merita mentionata. Bourceanu a centrat superb de pe stanga, Parks a preluat in careu, dar, in loc sa suteze, a preferat un dribling in plus si a fost deposedat in momentul sutului de interventia lui Costache. S-ar mai putea spune de sutul lui Mera din minutul 41, care a avut egalarea in varful bocancului, insa executia slaba a timisoreanului a dezamagit.

La pauza, Ioan Ovidiu Sabau a lucrat putin la psihicul jucatorilor sai, care au iesit mai motivati de la vestiare. Determinarea timisorenilor combinata cu pasul inapoi facut de moldoveni, au facut ca banatenii sa preia treptat initiativa si sa intoarca dominarea la mijlocul terenului de partea lor.

Intrarea lui Cosmin Contra in teren in minutul 53, revenit la Timisoara dupa cinci ani, a provocat bucurie in tribune. Dar si in teren patru minute mai tarziu, dupa ce veteranul international a inscris golul egalizator, printr-o executie superba din faza fixa de la peste 25 de metri.

A urmat o perioada de joc spectaculos, cu multe faze ofensive de ambele parti si ocazii de gol la cele doua porti. Mai intai Goga (61') a trecut pe langa gol, pentru ca apoi Vali Negru (72') sa-i incerce reflexele lui Pantilimon. Alexa (75') a replicat cu o lovitura de cap retinuta de Plesca, pentru ca imediat Bourceanu sa-l puna la grea incercare pe portarul iesenilor.

Marcator a doua goluri in ultimele doua meciuri ale iesenilor, fostul dinamovist Georgian Paun a fost scos pe targa in minutul 82 din teren din cauza unei accidentari, in locul sau intrand Barladeanu.

Cu un pion important lipsind din ofensiva, moldovenii au parut ca se multumesc cu remiza si incearca sa apere rezultatul. Cu aceasta idee n-a fost insa de acord Vali Badea, acesta presand in continuare, ca in primul minut, jumatatea adversa, dar finalizarile lui Negru sau Ionescu nu au fost la inaltimea centrarilor.
Dupa ce in prelungirile meciului un suporter timisorean a intrat in teren, a luat mingea la picior si a inscris in poarta lui Plesca, la ultima faza de joc a meciului Goga a luat exemplu de la timisorean sia inscris golul victoriei cu un sut superb din 20 de metri.

Onlinesport: Irina Maxim


Timisoara castiga duelul Est - Vest cu Iasiul