Liga 1

Steaua se zbate in libertate

Farul Constanta a obtinut o remiza nesperata in deplasare in fata Stelei, reusind sa revina de la 1-0, dupa ce Bogdan Stancu a deschis scorul. Steaua a aratat un joc extrem de plictisitor si lipsit de idei, mingile bubuite in fata de elevii lui Marius Lacatus neavand sorti de izbanda in careul constantean, unde Curca a facut un meci mare.
Steaua si Farul Constanta au oferit cel mai plictisitor meci al returului, prima repriza a intalnirii semanand mai mult cu un concurs de suturi de la distanta, nu mai putin de 10 astfel de executii fiind incercate de jucatorii celor doua formatii pe parcursul primelor 45 de minute.

Marius Lacatus a inceput partida cu cateva surprize, Ochirosii fiind titular pentru prima data in acest sezon, facand schimb de benzi de mai multe ori cu Semedo, in timp ce Nicolita, pedepsit pentru evolutia dezastrouasa din ultimele meciuri, a luat loc pe banca de rezerve.

Acordati aici note jucatorilor si arbitrului

Tot acolo trebuia sa stea si Dayro Moreno, insa Fiara a fost induiosata de lamentarile columbianului, nemultumit cu statutul de rezerva, si l-a titularizat. Degeaba insa, nervii antrenorului stelist au cedat in minutul 39, dupa mai multe gafe ale lui Moreno si l-a trimis in locul lui in teren pe Pedriel.

Cea mai mare ocazie de gol a Stelei s-a inregistrat in minutul 17, cand Bogdan Stancu a trimis cu capul, nemarcat din centrul careului, dupa o centrare a lui Toja de pe dreapta, insa Curca a fost la post.

Desi au stat in aparare mai tot timpul, constantenii au reusit sa iasa de cateva ori pe contraatac, cea mai mare ocazie a oaspetilor avand loc in minutul 25, cand Bacila, l-a determinat pe Zapata sa iasa mult din poarta si a sutat cu bolta insa mingea a ocolit vinclul portii steliste.

Vedeti aici cum s-a desfasurat partida

Desi era pregatit sa paraseasca banca Farului, Ion Marin si-a facut bine lectiile inaintea acestei partide, apararea supra-aglomerata a "rechinilor" obligandu-i pe stelisti sa insiste cu suturi de la distanta, executii care, insa, n-au prins spatiul portii adverse si i-au scos din minti pe suporterii stelisti, care au domolit tonul la adresa lui Gigi Becali si si-au indreptat tirul acuzelor si fluieraturilor inspre jucatori.

Repriza secunda a debutat cu o echipa a Farului mai curajoasa. In timp ce stelistii si-au continuat jocul plictisitor, Farul a aparut tot mai periculos in careul advers, Matel fiind aproape de deschiderea scorului in minutul 54, cand sutul acestuia din interiorul careului a fost respins incredibil de Zapata cu piciorul.

Dupa doar un minut, o faza confuza in marginea careului constantean a dus la deschiderea scorului. Constantenii au respins gresit o centrare, Toja a sutat, mingea a fost deviata pana la Bogdan Stancu, aflat la limita offside-ului, care l-a executat pe Curca, cu un sut printre picioare.

Statisticile meciului

Putea fi 2-0 in minutul 63. Ochirosii a centrat de pe partea stanga, mingea a fost respinsa de Curca pana la Semedo care a recentrat pentru voleul din prima al lui Pedriel, insa Curca si-a dovedit calitatile si a respins spectaculos.

Jocul apatic al Stelei a fost sanctionat de huiduielile suporterilor, cel mai vizat jucator fiind Lovin. Si pe buna dreptate, inchizatorul Stelei gresind flagrant in minutul 73, pierzand mingea in flancul stang al Farului, oaspetii au recuperat, Rusmir a centrat perfect, iar Chico a deviat subtil cu calcaiul mingea in poarta, egaland.

La inlocuirea lui Bogdan Stancu, nu a mers tabela arbitrului, iar toti fanii au cerut schimbarea lui Lovin. Dupa golul Farului, intreg stadionul l-a huiduit pe Lovin si i-a cerut sa plece din Ghencea.

Dupa golul Farului, unii suporteri de la tribuna 1 au cerut demisia lui Marius Lacatus, insa membrii galeriei i-au huiduit, strigand numele antrenorului.

Fanii Stelei au afisat bannere referitoare la situatia din Republica Moldova: "Romania Mare in vechile hotare", "Libertate tinerilor arestati in Chisinau" si au scandat "Basarabia, Basarabia".

De asemenea, suporterii stelisti au afisat bannere impotriva finantatorului Gigi Becali: "Vinde clubul, ramai acolo", "Vrem doar sa pleci", "Free Steaua", "Argaseala, sclavule, du-te si hraneste oile", "In zadar incercati, pe noi nu ne cumparati", "Alaturi de tine, in momente dificile, doar interlopii si slugile umile". Insa la tribuna I a fost afisat si un banner in favoarea finantatorului: "Libertate pentru Gigi Becali".

Fanii au prezentat si un banner adresat jucatorilor stelisti: "Noi pierdem tineretea, lacrimi si sudoare, pentru doua culori calcate de voi in picioare".

La partida au asistat 5.000 de suporteri, intre care si 50 de fani ai Farului, care au cerut demisia antrenorului Ion Marin.

Steaua: 1. Zapata - 2. Ogararu, 15. Tudose, 17. E. Baciu, 18. P. Marin - 20. Lovin - 9. Semedo, 14. Toja, 21. Ochirosii (16. Nicolita '79) - 28. B. Stancu (19. A. Ionescu '70), 10. D. Moreno (22. Pedriel '34). Antrenor: Marius Lacatus.

Farul: 1. Curca - 77. Matel (24. Fatai '74), 6. Pahor, 4. Rastovaci, 5. Vukomanovici - 23. Patrascu, 20. Rusmir - 7. Bacila, 18. Voiculet, 14. Nanu (17. Mendy '69) - 13. Chico (85. Gosici '88). Antrenor: Ion Marin.

Cartonas galben: Ionescu '80

Meciul a fost arbitrat de o brigada formata din Lucian Dan (centru) - Zoltan Szekely, Ovidiu Maier (asistenti) - Florin Ghimbasan (rezerva).

Observatori au fost Rodion Camataru si Florin Gatejan.



Onlinesport: Irina Maxim


Steaua se zbate in libertate