Liga 1

Blat de cinci stele

Echipa din cartierul Gruia CFR Cluj a reusit sa se impuna in fata Rapidului, duminica seara, scor 1-0, intr-un meci al etapei cu numarul XXlX a Ligii 1, urcand astfel din nou pe prima pozitie a clasamentului pana maine cand Steaua va evolua pe teren propriu impotriva "sepcilor rosii".
Desi au anuntat ca au cea mai mare prima din istorie si ca vor sa castige la Cluj, giulestenii au facut doar figuratie pe teren, nepunand deloc in pericol poarta lui Nuno Claro. In afara lui Dani Coman, ceilalti jucatori rapidisti au comis greseli copilaresti, de care insa ardelenii nu au profitat.

CFR Cluj a avut prima sansa de a inscrie: Semedo a scapat singur cu Dani Coman dupa o pasa peste defensiva giulestenilor, dar portarul Rapidului a intervenit bine si "Pantera" a fost nevoita sa isi linga ranile (3).

Capitanul Cadu - lovitura de cap peste poarta din 7-8 metri, in minutul 13 si Gabi Muresan, un minut mai tarziu, cu un sut puternic din afara careului, au mai animat meciul de la Cluj.

Cinci minute mai tarziu, Semedo a stat la panda pentru a profita de un nou balon strecurat prin apararea Rapidului, insa Dani Coman a iesit in careul mare si a respins mult in lateral.

Spre mijlocul reprizei, giulestenii au dat primul semn de viata prin sutul muntenegreanului Vladimir Bozovic, a carui executie la coltul scurt a fost scoasa ezitant de Nuno Claro.

Argentinianul Galiassi a reusit sa penetreze poarta oaspetilor, cu sapte minute inainte de final, dar golul a fost anulat de Ovidiu Hategan pentru fault la portar.

Actul secund a debutat incendiar, cu un gol al CFR-ului, Diego Ruiz bifand prima reusita in Liga 1 cu o lovitura de cap plasata din centrarea lui Manuel Jose.

Dupa marcarea golului, am avut parte de un deja vu: jocul celor echipati in alb, al rapidistilor, semana leit cu cel practicat de "galben-verzii" lui Porumboiu in meciul cu Steaua. Un "da-mi-o mie, na-ti-o tie" in toata puterea cuvantului si o echipa Rapid in "cautarea" unui sut pe spatiul portii care nu a mai venit, riscul fiind prea mare (vezi ce s-a intamplat cu Romica Bunica in turul campionatului la Gloria Buzau-Steaua 1-0).

Finalul meciului a fost recomandat cardiacilor, care, probabil, s-au intrebat daca scorul cu care se va incheia partida va fi 1-0 sau 2-0.

Clujenii au dat dovada de bun simt in minutele 77, 84 si 93, cand Fabbiani, Culio, dupa o superba incursiune in partea dreapta, dar si Dubarbier cu un sut, n-au fortat nota, iar finalizarile lor au fost cum necum rezovate de Dani Coman.

La meci au asistat 14.000 de spectatori.

Echipa Rapid a fost incurajata la Cluj-Napoca de 600 de suporteri. La inceputul meciului, acestia au afisat un banner pe care era scris mesajul "Adevarata campioana", alaturi de o formula de echipa inedita a Stelei, in care se regasesc nume de arbitri, de oficiali FRF si LPF, dar si cel al presedintelui Traian Basescu, aluzie la faptul ca "ros-albastrii" nu ar fi castigat punctele doar pe teren: "Zmarandescu - Savaniu, Deaconu, M. Salomir, A. Helesteanu - D. Cernat, D. Dragomir, I. Lupescu, M. Sandu - T. Basescu (cpt.), V. Ceausescu. Coach: J. Becali". Un alt banner afisat de rapidisti a fost "Mici, gratare, cumetrii, Nasu' sef la talharii".

Galeriile echipelor Rapid si CFR Cluj au scandat impreuna impotriva Stelei.

CFR Cluj: Claro, Tony, Panin, G. Muresan, Cadu, Galiassi, Manuel Jose, Culio (Peralta 88), Dani, Semedo (Fabbiani 69), Ruiz (Dubarbier 76).
Antrenor: Ioan Andone.

Rapid: Coman, Leonard (Buga 62), Bozovic, Sapunaru, Constantin, Maftei, Dica (Ov. Herea 69), Lazar, Grigore, Boya, Burdujan (Joao Paolo 52).
Antrenor: Marian Rada.

Cartonase galbene: Tony 28, Culio 43, Claro 90/Leonard 18, Herea 81, Boya 90

Arbitri: Hategan Ovidiu - Nica Cristian si Onita Aurel.

Onlinesport: Ioan Tarita



Blat de cinci stele