Liga 1

Sandu anunta sfarsitul arbitrilor straini si ii acuza pe Becali, Copos, Iancu: 'Sa ii impuscam?'

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si directorul general, Ionut Lupescu, au sustinut, miercuri, o conferinta de presa, in care au vorbit despre ultimele problemele ale fotbalului romanesc. Ionut Lupescu l-a acuzat pe George Copos ca a legalizat spaga in fotbalul romanesc, iar despre Marian Iancu a spus ca nu a facut nimic despre fotbalul romanesc. In schimb, Mircea Sandu i-a cerut lui Gigi Becali sa nu mai faca glume si le-a cerut reprezentantilor mass-media sa nu ii mai mediatizeze pe patronii cluburilor. Iata declaratiile de la conferinta de presa, asa cum au fost in direct pe Onlinesport, miercuri, incepand cu ora 12:30.
13:38 - Conferinta de presa s-a incheiat!

13:36 - Mircea Sandu:
Majoritatea jucatorilor straini veniti sunt medii, daca ma uit la astia pe care i-a luat Dinamo imi vine sa plang. Desi la inceput nu mi-a placut, Fabbiani imi place, mi-a mai placut si Didy. La Mendoza nu am ce sa comentez deocamdata, a jucat bine cu Clujul.

13:34 - Mircea Sandu:
Nu stiu daca echipele care se bat la titlu vor face macar 1 punct in Liga Campionilor si asta din cauza acestor conflicte.

13:33 - Mircea Sandu:
Cel mai tensionate campionate au fost cele de la inceputul anilor '90.

13:29 - Ionut Lupescu -
Nu e prima data cand domnul Dragomir incalca prevederile Federatiei. Nu stiu daca nu stie regulamentele, dar ce vrea el nu se poate.

13:24 - Mircea Sandu -
Porumboiu, ca om de afaceri, trebuie sa fie foarte atent la ceea ce declara, pentru ca e vizibil in plan international. Porumboiu a gresit cand a jignit un arbitru, ma mir ca si el a inceput sa aiba acest fel de comportament. Il rog sa inceteze!

13:22 - Mircea Sandu -
Nu se vor mai aduce arbitri straini! Arbitri tineri trebuie sa capete experienta!

13:22 - Mircea Sandu -
George Copos trebuie sa se simta prost, nu eu. Arbitrajul romanesc nu e nici mai bun, nici mai prost decat cel european.

13:21 - Mircea Sandu -
Gigi Becali i-a jignit pe toti  cei cu care e in competitie, e o aberatie.

13:19 - Ionut Lupescu -
Horia Ivanovici i-a zis sa puna presiune pe arbitri, federatie si o sa-i mearga bine. Pe noi nu ne intereseaza ce spune Marian Iancu. Prima declaratie a lui, cand a venit in fotbal, a fost ca trebuie sa-si ia un presedinte care sa faca lucruri murdare. Societatea pe care o conduce are pierdere de 11-12 milioane de euro si ne cearta pe noi ca nu stim sa facem marketing. Nu a demonstrat cu nimic ca ajuta fotbalul romanesc.

13:17 - Mircea Sandu -
Daca spui ca tu esti boss-ul, chiar daca in documente nu apari, faci parte din structura de analiza a comisiilor!

13:12 - Mircea Sandu -
Daca Gigi Becali vine si spune ca a facut o gluma, comisia va gasi un capitol la care sa fie incadrat si sanctionat cu o amenda.

13:09 - Mircea Sandu -
Ce vreti sa le facem patronilor? Sa-i impuscam? Nu avem acest drept! Folosim doar sanctiuni sportive!

13:08 - Ionut Lupescu -
Sa ma dea in judecata Copos daca nu le-a deschis magazine arbitrilor! Platesc, daca nu e asa!

13:08 - Mircea Sandu -
Ce sa le fac arbitrilor carora le-a deschis Copos magazine? Era dreptul lor sa traiasca mai bine. Ca dup-aia au avantajat Rapidul, e alta treaba.

13:07 - Ionut Lupescu -
Daca un conducator a dat bani la arbitri, ar trebui anchetat, si oricum nu mai are voie sa comenteze arbitrajul!

13:05 - Mircea Sandu -
Va garantez ca nu mai exista coruptie la nivelul arbitrilor!

13:01 - Mirce Sandu -
Nu-i bagati in seama pe patroni timp de doua saptamani, nu le luati interviuri, ocupati-va de cluburi. De ce va place scandalul si balacareala? De ce nu vreti sa acceptati o luna sa nu mai scrieti despre ei?  Daca Gigi Becali nu mai apare la televizor, fotbalul se va imbunatati!

12:59 - Ionut Lupescu -
Am vazut faza la care unii au spus ca Onofras a tras in mana lui Nesu. Am vazut clar, a tras in genunchiul lui Nesu! Si Lazarescu a fost observator si am avut mari probleme cu el! Hai sa luam casetele cu cei care vorbesc despre arbitraj!

12:57 - Ionut Lupescu:
Sunt anumiti investitori pe care nu ii vad ca ies in presa. E un grup de 4-5 oameni care tin sa iasa in fata si sa arunce cu mocirla in fotbalul romanesc. Sa nu credeti ca ne-a fost indiferent ce se intampla in ultimele zile.

12:56 - Ionut Lupescu:
Daca investesti in sport, nu inseamna ca trebuie sa faci si regulile. Cui ii e rusine sa se uite la fotbal, sa se uite la alte sporturi.

12:55 - Ionut Lupescu:
Mi-as dori foarte mult ca generatia lui Tudor, Balaj, Deaconu sa se lase de arbitraj si apoi sa conduca arbitrajul. Atunci va fi mult mai bine, sunt oameni care incearca sa fie corecti. Ca mai fac greseli, am vazut si in Champions League greseli, vor fi sanctionati.

12:53 - Ionut Lupescu:
Cei care au dat bani arbitrilor nu au voie sa acuze. Vor sa puna presiune pe arbitri. E normal ca arbitrii sa comita erori, vor mai face si in viitor. Este normal sa stim daca aceste greseli sunt voite, eu cred ca in proportie de 99% nu sunt voite. Domnul Copos spunea ca este perioada cea mai neagra din arbitrajul romanesc. Eu cred ca perioada cea mai neagra a fost atunci cand a legalizat spaga in arbitraj. Vorbesc ei despre arbitri tineri? N-au moralitatea necesara.

12:52 - Ionut Lupescu:
Fotbalul romanesc este tinut artificial in aceasta mocirla. Nu toleram aceste lucruri, le-am spus celor de la comisii sa aplice regulamentele in vigoare, cat ar fi ele de drastice.

12:51 - Mircea Sandu:
Atrag atentia celor de la Comisii sa puna regulamentul in aplicare in totalitate. Daca nu le e rusine, sa piarda cluburile si suporterii, sa-i depuncteze si apoi sa-si vada de treaba lor. Dup-aia o sa spuna ca nu i-a vrut federatia sa mearga in cupele europene! Nu, domnilor, cei care aveti aceasta atitudine, dumneavoastra nu vreti!

12:49 - Mircea Sandu:
Ce daca retragi echipa de pe teren? Retrage-o, sunt masuri care pot fi luate. Fa presiune pe familia ta! Vrem arbitri straini? Ce daca? Suntem in lumea a treia? A gresit Tudor, ce atatea probleme? Va fi sanctionat! S-a gresit in favoarea Clujului, s-a gresit si impotriva lor o data! Steaua n-are greseli nefavorabile, Timisoara nu, dar Marian Iancu tipa. Rapidul uita ca s-a gresit si impotriva ei. De ce nu tipa si cei de la Bistrita?

12:48 - Mircea Sandu:
Acesti fosti arbitri la Liga a doua si a treia inca fac jocurile si ii obliga pe acesti arbitri tineri sa greseasca. O sa avem ac si de cojocul lor! La Liga I, arbitri tineri ne cer sa fie observati de fosti jucatori, nu de fosti arbitri, care mai au inca legatura cu cluburile.

12:47 - Mircea Sandu:
A gresit chiar si Tudor. Mergem mai departe si spunem ca ridicam prea mult problema coruptiei. La ora actuala, arbitri de la Liga I nu pot fi coruptibili.

12:46 - Mircea Sandu:
Daca vorbiti cu toti conducatorii cluburilor, toti prefera aribtri tineri. Haideti sa nu ii mai facem hoti pe cei care sunt tineri, chiar daca au facut greseli mari. Ivan a facut o greseala mare la meciul cu Urziceniul, la hentul lui Golanski. La golul Stelei, 99% dintre arbitri internationali nu ar fi dat fault, mingea intra oricum in poarta. Hateganu nu a dat un penalty pentru Bistrita, unul pentru Dinamo, la Bratu, iar penalty-ul lui Dinamo a fost acordat usor.

12:44 - Mircea Sandu:
E pacat de performantele care s-au facut, intr-o situatie deplorabila a infrastucturii din Romania. In loc sa facem un front comun, sa putem sa sensibilizam si sa facem demersurile necesare pentru imbunatatirea acestor zone, prin modul in care se comporta acesti oameni, nimeni nu va da un curs favorabil unor initiative.

12:43 - Mircea Sandu:
Exista un canal DNA care ancheteaza transferurile, un alt canal care a anchetat meciurile trucate, cred ca nu s-a incheiat, mai ales acum cand apar tot felul declaratii. Daca declaratia lui Gigi Becali este o gluma, ii recomand sa nu mai faca astfel de glume, pentru ca va fi chemat la DNA.

12:41 - Mircea Sandu:
Au fost atacuri si impotriva federatiei, dar vreau sa va reconfirm ca activitatea noastra este intensa, avem 12 puncte pe ordinea de zi, avem termen de rezolvare pana la 1 mai. Nu suntem oamenii care sa ne balacarim, poate mai in tinerete, dar incercam si prin experienta de pe plan international sa transmitem membrilor nostri un respect reciproc.

12:40 - Mirce Sandu:
Avem tot felul de declaratii, ca retrag echipa de pe teren, ca e cea mai neagra perioada a arbitrajului. Cu totii facem parte din fotbal si cei care fac astfel de declaratii ar trebui sa ne lase!

12:39 - Mircea Sandu:
Mai e decat un pas ca antrenorii sa se comporte la fel, jucatorii si, nu in ultimul rand, suporterii, carora tind sa le dau dreptate uneori. Ajungem si la momentul refularii acestor reprezentanti ai cluburilor, refulare care se regaseste intotdeauna in modul in care s-au desfasurat ostilitatile din punct de vedere al arbitrajelor.

12:38 - Mircea Sandu:
Invitatia noastra este o urmare a unor atitutidini de neconceput a unor reprezentanti din partea unor cluburi de fotbal din Romania. Dorim ca fotbalul sa aiba o alta imagine prin comportamentul si atitudinea conducatorilor de fotbal, pentru ca de aici pleaca tot raul. Alaltaieri a avut loc un nou atac intre doi investitori din fotbalul Ligii I, absolut mizerabil!

Ora 12:37 - Incepe conferinta de presa!


Conferinta de presa s-a amanat pentru cateva minute! Ramaneti pe Onlinesport.ro pentru transmisia LIVE!


Sandu anunta sfarsitul arbitrilor straini si ii acuza pe Becali, Copos, Iancu: 'Sa ii impuscam?'