Cupa Mondiala 2010

Un fizician german sustine ca Germania va castiga Cupa Mondiala din Africa de Sud

Reprezentativa Germaniei va câstiga titlul mondial la finalul Cupei Mondiale din Africa de Sud, conform calculelor unui fizician german publicate în cartea: "Asa vom ajunge campioni mondial", informeaza AFP.

Profesorul de fizica de la universitatea din Dortmund, Metin Tolan, a pus la punct o formula matematica pe baza functiilor trigonometrice luând în considerare rezultatele Germaniei la Cupa Mondiala, unde nemtii s-au impus de trei ori (1954, 1974 si 1990).

"Este foarte simplu. Stim ca la toate turneele finale ale CM clasarea medie a Germaniei este de 3,7 si ca selectionata germana câstiga titlul la patru sau cinci editii", a declarat Tolan, în presa germana.

"Cum ultimul titlu al Germaniei dateaza din 1990, adica deja patru editii ale CM, nimeni nu ne poate bate acum si puteti pune deja sampania la rece", a afirmat Metin Tolan.

Fizicianul a afirmat si în 2006 ca echipa Germaniei va câstiga titlul mondial, însa a recunoscut ca a facut o mica eroare: "Formula mea matematica era pentru câstigatoarea urmatorului turneu final".

Mediafax



Un fizician german sustine ca Germania va castiga Cupa Mondiala din Africa de Sud