Cupa Mondiala 2010

Ronaldo spune ca nu merita sa fie convocat la nationala Braziliei

Atacantul echipei Corinthians, brazilianul Ronaldo, a declarat ca, dupa modul în care a evoluat în ultima perioada, nu ar merita sa fie inclus de Carlos Dunga în lotul nationalei Braziliei pentru turneul final al CM din Africa de Sud (11 iunie -11 iulie), informeaza Gazzetta dello Sport.

"Întotdeauna sper, asa cum si trebuie, dar având în vedere modul în care am evoluat în ultima perioada nu as merita sa fiu convocat. Nu spun ca am renuntat, deoarece nu e cazul, dar ma limitez sa analizez situatia mea în mod obiectiv. Am auzit multe zvonuri ca as insista pe lânga Dunga sa ma convoace. Dar nu este deloc adevarat, sunt toate inventii. Am respectat întotdeauna rolul antrenorului si optiunile sale, asa cum am spus întotdeauna ca voi fi convocat numai daca merit", a precizat atacantul brazilian în vârsta de 33 de ani, într-o conferita de presa în Brazilia.

Ronaldo si-a pierdut calmul atunci când jurnalistii l-au întrebat daca el considera ca are un surplus de greutate. "Sincer, nu stiu ce greutate am acum si aceasta poveste m-a extenuat. De exemplu, anul trecut nu cred ca greutatea a avut vreo influentat asupra performantei mele", a precizat atacantul brazilian care anul trecut a avut o contributie decisiva în câstigarea titlului Paulista si obtinerea unui loc în Cupa Libertadores de catre Corinthians.

Campion mondial cu Brazilia în doua editii (1994 si 2002), Ronaldo s-a întors, în martie 2009, în tara sa, semnând cu gruparea Corinthians, dupa o pauza de 14 luni cauzata de o accidentare grava la un genunchi, în timp ce juca la formatia italiana AC Milan.

Mediafax



Ronaldo spune ca nu merita sa fie convocat la nationala Braziliei