Cupa Mondiala 2010

Trofeul Cupei Mondiale ajunge pentru prima oara in Romania

- Trofeul autentic al Cupei Mondiale FIFA va fi prezentat in premiera in Romania in perioada 6-8 aprilie, evenimentul facand parte din seria organizata in 86 de tari de pe cinci continente.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat ca turneul este cel mai ambitios proiect dedicat Cupei Mondiale pâna acum. "În fiecare tara pe care o vizitam, un numar foarte mare de fani celebreaza venirea trofelui cu manifestari specifice culturii bogate a locurilor natale, oferindu-ne întregul lor suport. Asteptam cu nerabdare sa expunem Trofeul Campionatului Mondial de Fotbal în fata cât mai multor fani în 2010", a mentionat Jerome Valcke.

Turneul Trofeului autentic FIFA, care a început la sediul FIFA din Zurich, la 21 septembrie 2009, va cuprinde în total 86 de tari, calatorind 138.902 kilometri, o suprafata mai mare de trei ori ca circumferinta Pamântului.

Trofeul autentic masoara 36,8 centimetri în înaltime si cântareste 6.175 grame fiind fabricat din aur de 18 carate. Baza contine doua straturi de malachite semi-pretioase, iar în partea inferioara sunt gravate anul si numele fiecarei echipe câstigatoare, începând din 1974. Trofeul FIFA este oferit tarii câstigatoare la fiecare editie a Cupei Mondiale. Echipa pastreaza trofeul autentic pâna la urmatorul campionat, când i se ofera în schimb o replica a acestuia placata cu aur.

Cupa Mondiala 2010 se va desfasura în Africa de Sud, începând cu data de 11 iunie. Este pentru prima data când cele 32 de echipe calificate se întrec pentru câstigarea trofeului pe continentul african. Finala va avea loc la 11 iulie 2010 pe stadionul din Johannesburg.

Mediafax



Trofeul Cupei Mondiale ajunge pentru prima oara in Romania