Cupa Mondiala 2010

Florentin Petre ar vrea sa ajungem la poarta

Mijlocasul echipei Terek Groznai, Florentin Petre, a declarat, marti, ca pentru echipa nationala a Romaniei este important sa ajunga la poarta adversa in meciul cu Franta si pentru asta e nevoie de un joc ofensiv.
"Este destul de solicitant sa te antrenezi pe plaja, dar am revenit pe iarba. Franta cred ca va veni sa joace altfel decat la Euro-2008, desi are aceiasi jucatori. Speram sa-i batem la fel de usor cum i-au batut austriecii in actualele preliminarii. Francezii cred ca ne trateaza putin de sus daca vin abia vineri, dar pe teren nu va mai fi asa, deoarece si lor le este frica de noi. Va fi o alta concentrare decat a fost cu Lituania, este important sa ajungem la poarta, trebuie sa jucam ofensiv si sunt sigur ca vom inscrie. Nu cred ca cine va pierde va iesi din carti, mai sunt multe meciuri", a spus Petre.

Mijlocasul Razvan Cocis a afirmat ca un rezultat de egalitate in partida cu Franta nu ar fi convenabil pentru Romania.

"Speram sa facem o partida buna. Nu cred ca am marcat doar un singur gol in actualele preliminarii pentru ca am fi jucat defensiv. Suntem la inceput de drum si nu ne-ar conveni un egal cu Franta. Am demonstrat ca putem juca de la egal la egal cu ei, acum jucam acasa si avem un avantaj. Impotriva echipelor de valoare trebuie facut un joc combinativ. Ei sunt inalti, sunt mai lenti si pot fi surprinsi. M-am mai linistit cand i-am vazut pe Mutu si Chivu la pregatiri. Nu pune nimeni in discutie ca ar fi un meci capital sau ca ar urma demisii sau demiteri. Nu suntem crispati, pentru ca nu ne gandim la astfel de lucruri", a precizat Cocisi, care a mentionat ca nu si-ar dori sa joace pe ploaie si vant asa cum a fost la partida cu Olanda de la Constanta, din preliminariile Euro-2008.

Intalnirea Romania - Franta, din cadrul grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, se va disputa sambata, de la ora 21.40, pe Stadionul Farul din Constanta.

Mediafax


Florentin Petre ar vrea sa ajungem la poarta