Cupa Mondiala 2010

Mircea Sandu: "Vrem sa jumulim cocosul"

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu a afirmat, marti seara, ca un esec cu Franta ne-ar obliga sa castigam toate meciurile din grupa a 7-a de calificare la CM 2010.
"Vrem sa jumulim cocosul, chiar daca nu suntem la suta la suta din capacitatea noastra. Au revenit cei doi lideri, Mutu si Chivu, si trebuie sa avem si sansa, pentru ca Franta e o putere si are prima sansa. Daca pierdem cu Franta, trebuie sa castigam toate meciurile", a spus Mircea Sandu la Telesport, adaugand ca terenul de joc de la Constanta a fost ales din superstitie.

Despre contractul lui Piturca, Sandu a declarat ca "din ce stiu, clauza de reziliere a lui Piturca e la acelasi nivel cu salariul sau anual, 600.000. Suma se plateste de catre cel care ia decizia rezilierii, FRF sau selectionerul. Dar daca ne despartim, cea mai buna ar fi o reziliere amiabila, asa e normal".

Mircea Sandu s-a declarat nemultumit de faptul ca Victor Piturca nu il convoaca la nationala pe Tiberiu Ghioane, desi acesta are prestatii admirabile in Ucraina.

"I-am atras atentia lui Piturca inca de acum sase luni despre Tiberiu Ghioane, dar mi-a raspuns ca nu e in vederile lui. Treaba lui, el e responsabil pentru rezultate. Ghioane e un jucator de luat in considerare", a comentat seful FRF.

Sandu a spus ca nu intelege de ce Sebastian Coltescu si-a luat masina scumpa din moment ce se plange ca are probleme cu banii, in loc sa-si ia o casa: "Daca nu poti sa te controlezi, stai acasa. Acum toata lumea in tribune o sa-i strige: sari. Daca va mai arbitra va fi tot timpul sub aceasta presiune. Se da unul la el, fuge".

O alta nedumerire a lui Mircea Sandu este neconvocarea lui Florin Bratu. "E surprinzator ca Bratu nu a fost luat. Era bun pentru actiuniile de contraatac. Nu-i nimic, mai are timp", s-a plans "Nasul".

Oficialul FRF a comentat si criza din arbitrajul romanesc, amenintandu-i pe arbitrii tineri ca vor fi exclusi daca nu "isi baga mintile in cap."

"Hateganu este un arbitru care a gresit in ultimele 2 campionate mult. La Bogaciu este ceva incredibil! A arbitrat trei meciuri si a gresit in toate foarte mult! Nu te culci pe o ureche ca esti mare arbitru, ca nu esti! Daca nu isi revin si nu arbitreaza in litera regulamentului, vor fi exclusi", a afirmat Sandu.

Onlinesport


Mircea Sandu: "Vrem sa jumulim cocosul"