Snooker

Mark Davis, noul campion mondial la snooker cu 6 bile rosii

Englezul Mark Davis s-a încoronat, duminica, campion mondial la snooker cu sase bile rosii dupa ce l-a învins în finala disputata la Bangkok (Thailanda) pe conationalul sau Shaun Murphy, cu 8-4.

Calificat în urma cu o saptamâna la Wuxi Classic pentru prima data în 21 de ani de cariera în semifinala unui turneu de puncte, Davis a obtinut primul frame al finalei cu un break de 72 de puncte dintr-un maxim de 75.

Murphy a revenit si le-a câstigat pe urmatoarele doua, performanta repetata si de Davis. În cele din urma s-a ajuns la 4-4, moment în care finala desfasurata la Montien Riverside Hotel s-a rupt complet.

Davis a câstigat patru frame-uri la rând, doua dintre acestea cu break-uri de 59, respectiv 55 de puncte.

Englezul originar din Sussex a repetat astfel performanta din 2009 pentru care a primit din partea organizatorilor un cec in valoare de 40.000 de lire sterline.

În alta ordine de idei, circuitul mondial profesionist de snooker programeaza începând de luni un nou turneu de puncte, Openul Australian de la Bendingo.

Este a doua editie a turneului care în 2011 a fost câstigat de englezul Stuart Bingham, finalistul din acest an de la Wuxi Classic.



Mark Davis, noul campion mondial la snooker cu 6 bile rosii