Snooker

Ken Doherty, primul irlandez care realizeaza break-ul maxim

Fostul campion mondial Ken Doherty a izbutit, vineri dupa-amiaza, pentru prima data în cariera de jucator profesionist, break-ul maxim de 147 de puncte.

Fericitul eveniment a avut loc la Paul Classic Hunter, turneu care conteaza pentru prima etapa a European Players Championship (EPTC1) si care este organizat în Germania în memoria regretatului jucator Paul Hunter.

Doherty a reusit break-ul maxim de 147 de puncte în frame-ul trei al meciului câstigat cu 4-0 în fata germanului Julian Treiber.

A fost al 90-lea break maxim din istoria snookerului si al doilea al sezonului dupa cel izbutit de Stuart Bingham la Wuxi Classic.

Profesionist de 22 de ani, Doherty nu mai reusise niciodata pâna acum break-ul maxim, reusita etalon pentru jucatorul originar din Dublin fiind un break de 145 de puncte.

Doherty este faimos pentru o ratare monumentala la ultima bila neagra pe când încerca un 147 în finala Mastersului din 2000. O reusita atunci i-ar fi adus irlandezului o masina sport marca Honda în valoare de 80.000 de lire sterline.

Cu break-ul maxim obtinut în arena de Furth a Paul Hunter Classic, Doherty si-a asigurat 1.500 de lire sterline cu mentiunea ca niciun alt jucator sa nu mai reseasca un alt 147.



Ken Doherty, primul irlandez care realizeaza break-ul maxim